ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019

Δίνουμε τα ΟΣΚΑΡ σε Έλληνες πολιτικούς

Τα Όσκαρ της ελληνικής πολιτικής σκηνής
 • Την ώρα που σου γράφω δεν έχουν απονεμηθεί τα ορίτζιναλ βραβεία οπότε προφανώς δεν θα μιλήσουμε για κινηματογραφικές αξίες.
 • Θα ήθελα να μιλήσουμε για πολιτικές αξίες αλλά κι αυτές σπανίζουν στην Ελλάδα.
 • Οι πολιτικοί μας ξέροντας ότι στο εξωτερικό δεν θα έπαιρναν ούτε το χρυσό βατόμουρο προτιμούν να διαπρέπουν στο εσωτερικό. Γι’ αυτό ζηλεύουν τους Έλληνες που πάνε έξω.
 • Σιγά μην τους νοιάζει που φεύγουν τα «μυαλά» – Verba volant, λόγια του αέρα έτσι να έχουμε να λέμε, αφού κατά βάθος ξέρουν ότι οι ίδιοι οριακά στην περιφέρειά τους έχουν κάτι να πουν.
 • Ναι, σωστά το σκέφτεσαι: Δεν είναι σωστό να γενικεύουμε! Φυσικά δε γενικεύω. Αυτά που γράφω αφορούν κάποιους, πολλούς, όχι όλους. Υπάρχουν και λίγοι που δεν εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία. Το κοινό όμως επιβραβεύει τους άλλους!
 • ΟΣΚΑΡ Σεξισμού και χαμένων βινυλίων στον Γρηγόρη Ψαριανό. Ναι τον συμπονούμε επειδή κάποτε κλέφτες μπήκαν σπίτι του και έκλεψαν τη δισκοθήκη του. Ευτυχώς τότε δεν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και η ανομία ήταν απλώς υπόθεση του αστυνομικού δελτίου. Αυτό το πάθημα όμως δεν δικαιολογεί την μετέπειτα πορεία στην πολιτική άβυσσο του ανδρός.
 • ΟΣΚΑΡ υπερμεγέθους ΕΓΩ. Δύσκολη η επιλογή καθώς όλοι από τους …περισσότερους (είπαμε δεν γενικεύουμε) πολιτικούς πιστεύουν πως το σύμπαν περιστρέφεται και φωτίζεται από την οντότητά τους. Θα μπορούσα να πω πολλά ονόματα αλλά σίγουρα οι άλλοι που θα έμεναν απόξω θα έπεφταν σε βαριά κατάθλιψη και όταν οι πολιτικοί πέφτουν σε κατάθλιψη την πληρώνει ο λαός. Οπότε ανθρωπιστικά σκεπτόμενος δεν θα προχωρήσω στην απονομή του συγκεκριμένου βραβείου αν και σίγουρα ο Ευάγγελος ο Βενιζέλος θα είχε σηκωθεί από τη θέση του, θα είχε καυγαδίσει γιατί δεν ήταν τόσο καλή όσο του άξιζε και θα προχωρούσε στο πόντιουμ να παραλάβει το βραβείο.
 • ΟΣΚΑΡ επικινδυνότητας. Χωρίς διάθεση χιούμορ οι Χρυσαυγίτες βουλευτές είναι περισσότεροι επικίνδυνοι από αυτούς που τους ψηφίζουν. Τους αξίζει αυτό το ΟΣΚΑΡάκι, αλλά πάνω από όλα τους αξίζει μια θέση στο πουθενά της μελλοντικής συλλογικής μνήμης!
 • ΟΣΚΑΡ υπερέκθεσης στα media. Πέραν πάσης αμφιβολίας ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνης Γεωργιάδης, αν και υποψήφιος σε πολλές κατηγορίες είναι ο νικητής!
 • ΟΣΚΑΡ μοναδικής ικανότητας να γίνεσαι αντιπαθής. Το συγκεκριμένο βραβείο δεν θα απονεμηθεί φέτος γιατί ο περσινός κάτοχός του, Ανδρέας Λοβέρδος έχει κάνει ασφαλιστικά μέτρα ώστε να καταργηθεί η κατηγορία για να μην έχει ανταγωνισμό.
 • ΟΣΚΑΡ απαγορεύεται η άγνοια. Το βραβείο φέτος θα απονεμηθεί στον νέο ψηφοφόρο που θα έρθει σε πολλαπλές κάλπες (ευχόμεθα σύντομα και οργασμούς που είναι σαφώς πιο ενδιαφέρον) και δεν πρέπει να πάει να ψηφίσει σαν την πέρδικα που κόβει βόλτες χαρούμενη στο δάσος. Άλλωστε τις επιλογές μας πληρώνει, οπότε ας σκεφτεί τους επόμενους!
Γιάννης Καφάτος / viewtag