ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Κακουργηματικές διώξεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Tι λέει ο κ. Στ. Πουλής

Βαρύτατες διώξεις για σειρά αδικημάτων σχετικά με παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ ασκήθηκαν από τους αρμόδιους εισαγγελείς.
Συγκεκριμένα, οι διώξεις στρέφονται σε βάρος πέντε προσώπων και αφορούν στα αδικήματα της απιστίας από κοινού σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου, της άμεσης συνέργειας σε απιστία,..
ψευδείς βεβαιώσεις, αλλά και σύσταση συμμορίας.
Η σχετική δικογραφία που ερευνήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές αφορά σε 74 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, την περιοδο 2011 -'14 και σύμφωνα με πόρισμα της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, επί των ημερών των συγκεκριμένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το Κέντρο λειτουργούσε ως εργοστάσιο παράνομων προσλήψεων και ρουσφετιών.Τη δίωξη άσκησε μετά από ενδελεχή έρευνα ο επίκουρος εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, αλλά και Διαφθοράς, Ιωάννης Δραγάτσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εμπλεκόμενα είναι τα ίδια πρόσωπα που κατηγορούνται και στην άλλη υπόθεση με τις 23 προσλήψεις του Άδωνη Γεωργιάδη.
Δηλαδή οι: Τζένη Κρεμαστινού, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, Κατερίνα Πολύζου, Σταμάτης Πουλής και Θεόδωρος Παπαδημητρίου.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο ασκήθηκαν ποινικές διώξεις πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα εναντίον εφτά επιτελικών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Με δελτίο Τύπου ο κ. Σταμάτης Πουλής γνωστοποιεί:
"Αναφορικά με την κατηγορία περί δήθεν παράνομων προσλήψεων, που αποδίδεται μεταξύ άλλων και στο πρόσωπό μου, δηλώνω τα εξής:
Το πόρισμα αναφέρεται σε διαδικασίες οι οποίες έλαβαν χώρα σε χρονική περίοδο που αφενός μεν ο ίδιος δεν είχα οποιαδήποτε σχετική αρμοδιότητα, καθώς ήμουν απλός υπάλληλος και ουδέποτε άσκησα Διοίκηση, αφετέρου η κυρία Ανδρονίκη Θεοφιλάτου δεν εργαζόταν καν στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.
καθώς προσελήφθη μεταγενέστερα. Τόσο «σοβαρό» και «αξιόπιστο» είναι το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Μαρίας Παπασπύρου, στο οποίο κατά τις πληροφορίες στηρίζεται η ποινική δίωξη.
Είναι πασίδηλο ότι η υπόθεση αυτή έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και αποτελεί ακόμα ένα επεισόδιο πολιτικής στοχοποίησης μέσω της συνήθους πρακτικής της εργαλειοποίησης των πορισμάτων της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου.
Όλα τα υπόλοιπα τεχνικά και ουσιαστικά ελλείμματα της προκαταρκτικής διαδικασίας που διενεργήθηκε από την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης θα τεθούν αρμοδίως."