ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Οι τελικοί του Champions League και του Europa League ζωντανά στην ΕΡΤ

Ακόμα πιο δυνατό αθλητικό θέαμα θα προσφέρει στους πολίτες η δημόσια τηλεόραση, καθώς εξασφάλισε για την επόμενη διετία τα δικαιώματα ζωντανής μετάδοσης των τελικών του Champions League και του Europa League, παράλληλα με την Cosmote TV. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η ΕΡΤ απέκτησε επίσης και τα δικαιώματα ετεροχρονισμένης μετάδοσης..
(live delay) του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας 2019.
***
Στο πλαίσιο του κύκλου «Συναυλίες στο Τρίτο», τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00, στο Studio «Αντώνης Κοντογεωργίου» της Ε.ΡΑ, θα δοθεί live συναυλία με τίτλο «Όμως...», παρουσία κοινού και απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση. Πρόκειται για μια σύμπραξη όλως αιρετική στη μνήμη του Γιώργου Τσαγκάρη, τώρα που συμπληρώθηκαν εδώ και 3 μήνες περίπου, τα εβδομήντα χρόνια από τη γέννησή του.
***
Τον δημοφιλή ηθοποιό Άγγελο Αντωνόπουλο φιλοξενεί η εκπομπή «Τιμής Ένεκεν», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Δαυίδ Ναχμίας, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 και ώρα 13:00. Οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος έχουν την ευκαιρία να ακούσουν μία εφ’ όλης της ύλης συνομιλία για μία ζωή που πέρασε από ανείπωτες δυσχέρειες και μία καριέρα που άργησε να ξεκινήσει και συνεχίζεται δυναμικά μέχρι σήμερα.
***
Το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019, στις 19:00, το «Αντιδραστήριο» της ΕΡΤ3 παρουσιάζει μία έρευνα για το πώς, στην εποχή των εικόνων, η αισθητική και η καλλιτεχνική έκφραση μπορούν να συμβάλουν ή διαμορφώνονται από την πολιτική και κοινωνική ριζοσπαστικοποίηση. Η εκπομπή εξετάζει το πώς υπέρμαχοι του αποκλεισμού οικειοποιούνται καλλιτεχνικά δημιουργήματα, συνθήματα και πρακτικές δικτύωσης των κινημάτων για να αλλοιώσουν τα κοινωνικά αιτήματα.
***
Αφορμή για το θεμα της εκπομπής «Αντιδραστήριο» στην ΕΡΤ3  είναι η ημερίδα ‘‘Χείμαρροι της Άνοιξης – Βάλτοι του Φθινοπώρου: Θέλουμε ακόμα ν’ αλλάξουμε τον κόσμο;’’ που πραγματοποιήθηκε στο MOMus, στο πλαίσιο της ομώνυμης έκθεσης με έργα της ρωσικής πρωτοπορίας της συλλογής Κωστάκη και χειροποίητων αφισών από την εξέγερση των φοιτητών στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το 1969.
***

Πανδαισία νέων σειρών θα απολαύσουν οι τηλεθεατές, από τον Μάρτιο, στην ΕΡΤ και η «Ραδιοτηλεόραση» κυκλοφορεί, αυτή την εβδομάδα, με αφιέρωμα στη δημοφιλή βιογραφική σειρά «Οικογένεια Ντάρελ» (The Durrells), που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ2. Συναρπαστικά πλάνα, ειδυλλιακά τοπία με φόντο τη μαγευτική Κέρκυρα, όπου έγιναν τα γυρίσματα, και εξαιρετικές ερμηνείες είναι μερικά από τα «δυνατά» στοιχεία της αγαπημένης σειράς, που κατέκτησε κοινό και κριτικούς, και θα μεταδίδεται από την ΕΡΤ2, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00.