ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Ο Βερύκιος πήγε στην «Ρένα» και κάποιοι τον κοίταζαν στραβά

Τα βλέμματα όσων βρέθηκαν χθες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για την παράσταση «Ρένα» τράβηξε ο Δήμος Βερύκιος που πήγε να δει την παράσταση. Κι αυτο γιατί είναι γνωστή η διένεξή του με τον συγγραφέα του έργου Αύγουστο Κορτώ. Το είπε ο ίδιος ο Βερύκιος -στο Happy Day- πως πολλά από τα νέα παιδιά που ειχαν πάει να δουν τη «Ρένα» τον κοιτούσαν στραβά..
και περίεργα.
Θυμίζουμε πως το 2014, ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, από τον αέρα της εκπομπής του στο ραδιόφωνο του Alpha, είχε εξαπολύσει δριμεία ομοφοβική επίθεση σε βάρος του Αυγούστου Κορτώ, χαρακτηρίζοντάς τον «κυρά Αυγουστίνα» και κάνοντας λόγο για «δικτατορία των γκέι» με αφορμή τη δήλωση του συγγραφέα ότι δεν συμμετέχει ενεργά στο Ποτάμι, καθώς παραμένει «αφοσιωμένος στον άνδρα του και στα βιβλία του».
Οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες, είχε βγάλει και σχετική ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ, που ο Δήμος Βερύκιος είχε αναγκαστεί να κάνει «δήλωση μετανοίας» και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Ο συγγραφέας είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη και το 2018, δικαιώθηκε καθώς ο Δήμος Βερύκιος καταδικάστηκε πρωτόδικα για την ομοφοβική επίθεση σε βάρος του.

ΥΓ Η «Ρένα» είναι το τελευταίο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ, που γίνεται θεατρικό σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη καιμε την Υρώ Μανέ στον ομώνυμο ρόλο. Λόγω μεγάλης επιτυχίας ξεκίνησε δεύτερο κύκλο παραστάσεων από 25 Φεβρουαρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.