ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζει (πλέον) Καραμέρο

Τι απαντάει το «Ενωμένο Μαρούσι»
 
H Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε την υποστήριξή της στην παράταξη «Ενωμένο Μαρούσι» υποστηρίζοντας σε ανακοίνωσή της πως ο επικεφαλής της υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Καραμέρος, αρνήθηκε να συμπεριλάβει μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που είναι Μουσουλμάνος στις λίστες των υποψηφίων..
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:
«Το «Ενωμένο Μαρούσι» του κ. Καραμέρου αποκλείει υποψηφιότητες λόγω καταγωγής.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Καραμέρος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι», αρνήθηκε να συμπεριλάβει μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στις λίστες των υποψηφίων, λόγω της καταγωγής του.
Ο πολιτικός χώρος της νεολαίας της ριζοσπαστικής αριστεράς, ουδεμία ιδεολογική και πολιτική συγγένεια έχει με ανθρώπους που ακολουθούν πρακτικές αποκλεισμού, λόγω χρώματος και καταγωγής.
Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες και πρέπει να απομονωθούν, τόσο σε κοινωνικό, όσο και πολιτικό επίπεδο, μέσα από την οικοδόμηση ενός ανοικτού και δημοκρατικού μετώπου, απέναντι στην ακροδεξιά και στην αντίληψη που θέλει τον δήμο σαν λάφυρο στα χέρια των μεγάλων συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας.
Το όραμα του κ. Καραμέρου για ένα «Ενωμένο Μαρούσι» είναι κενό περιεχομένου σε όλα τα επίπεδα.
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Καραμέρου» 
Το # Ενωμένο Μαρούσι απάντησε στην «κατάπτυστη», όπως την χαρακτηρίζει, ανακοίνωση της Ν. ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας:
"Από την πρώτη στιγμή, έχουμε καταστήσει σαφές ότι το # Ενωμένο Μαρουσι είναι μια ανεξάρτητη παράταξη και ως εκ τούτου δεν δέχεται υποδείξεις από κανένα κόμμα και από καμία κομματική νεολαία. Σε ό,τι αφορά τις απαράδεκτες και ψευδείς αιτιάσεις για δήθεν αποκλεισμούς λόγω «χρώματος και καταγωγής», ο συγκεκριμένος πολίτης, για τον οποίο γίνεται λόγος στην εν λόγω κατάπτυστη ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ζει στο Μαρούσι και δεν είναι δημότης Αμαρουσίου, ούτε έχει κάποια αναφορά στην πόλη κάτι που αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό μας. Για τα ζητήματα των μεταναστών, το # Ενωμένο Μαρούσι ετοιμάζει ήδη σειρά προτάσεων για την πιο αποτελεσματική λειτουργία του ήδη θεσμοθετημένου
Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, το οποίο θα στελεχώσουμε με μετανάστες συμπολίτες μας που είναι δημότες της πόλης μας και γνωρίζουν καλύτερα τα προβλήματα ένταξης σε τοπικό επίπεδο.
Είναι προφανές, ότι φερτοί υποψήφιοι με μοναδικό κριτήριο την κομματική τους ταυτότητα, δεν γίνονται δεκτοί στο # Ενωμένο Μαρούσι".