ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

«Η αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της»

Ανακοίνωση του Μαξίμου για την καταδίκη του Ν. Γεωργιάδη για παιδεραστία

Την καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη, πρώην βουλευτή της ΝΔ και στενού συμβούλου και συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ, για την υπόθεση της παιδεραστίας σχολίασε το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι έδειξε την αριστεία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:..

«Ο Νίκος Γεωργιάδης κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος από το Τριμελές Πρωτοδικείο για παιδεραστία.
Η υπόθεση θα ήταν ειδεχθές έγκλημα, χωρίς πολιτική διάσταση, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει διατελέσει βουλευτής της ΝΔ, στενός σύμβουλος και συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «μεγάλο όπλο και εργαλείο» του αρχηγού της ΝΔ, αν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν της προσέδιδαν πολιτικό χαρακτήρα.
• Χαρακτήρισαν πολιτική δίωξη την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη
• Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης
• Ο Κ. Κυρανάκης και άλλοι αξιωματούχοι της ΝΔ παραβρίσκονταν στο ακροατήριο σε όλη τη διάρκεια της δίκης.
Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ορρωδεί προ ουδενός όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τους «φίλους» του.
Η καταδίκη του κ. Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της.»
Σημειώνεται ότι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης, που κατηγορείτο για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία. Το δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση, δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και ακολούθησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, σύμφωνα με την οποία ο πρώην βουλευτής είναι ένοχος για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων, άνω των 15 ετών. Του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ (σ.σ. συγκεκριμένα για το πρώτο θύμα ποινή 16 μηνών, για τα άλλα δύο ποινή 12 μηνών για το καθένα και κατά συγχώνευση 28 μήνες).

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως έπειτα από δημοσίευμα του περιοδικού HOT DOC, σύμφωνα με το οποίο ο πρώην βουλευτής φέρεται να είχε προσαχθεί στις 30.11.2010 από τις μολδαβικές αρχές «ως μέλος κυκλώματος που κακοποιούσε ανήλικα παιδιά».
O ίδιος ο Ν. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τη σε βάρος του δικαστική απόφαση «προϊόν δικαστικής πλάνης».
«Η πρωτόδικη απόφαση στην υπόθεση που κατασκευάστηκε από τους γνωστούς κύκλους εναντίον μου ήταν κατά πλειοψηφία καταδικαστική. Με σθένος και παρρησία υποστήριξα και υποστηρίζω ότι είμαι αθώος. Η απόφαση ήταν προϊόν δικαστικής πλάνης καθώς από την όλη διαδικασία δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μου. Παρά ταύτα έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος πως στο Εφετείο θα δικαιωθώ», δήλωσε σχετικά ο Ν. Γεωργιάδης.