ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Οι «ινφλουένσερς», η κουτσή Μαρία και τα σκοτεινά ντιλ

Ενα από τα ωραία της εβδομάδας που μας πέρασε το τσίμπησα περιδιαβαίνοντας στους διαύλους του Ινσταγκραμ. Οπως, λοιπόν, χαζολογούσα στις εικόνες γνωστών προσώπων της ελληνικής τηλεόρασης, έπεσε το ματάκι μου σε μια πασίγνωστη φάτσα του πρωινού βασιλείου. Χαμογελαστή και απαστράπτουσα την είδα, αγκαλίτσα με καλλυντικό διάσημης φίρμας, σε φάση «προωθητική ενέργεια». Αυτά που μας έχουν συνηθίσει, δηλαδή,..
τα μικρά και μεγάλα αστεράκια του Ινσταγκραμ, που έχουμε μάθει να τα αποκαλούμε «ινφλουένσερς». Με μια διαφορά όμως: πανω πάνω στην οθόνη του κινητού, πλάι στο όνομα της πασίγνωστης φάτσας, έγραφε πεντακάθαρα «συνεργασία επί πληρωμή με την τάδε εταιρεία καλλυντικών»! Το οποίο στον ανύποπτο αναγνώστη μπορεί να φαίνεται άσχετο και ασήμαντο, αλλά έχει πολύ βάρος από πίσω. Διότι ως τώρα τα ντίλια του Ινσταγκραμ δεν καταγράφονταν πουθενά και οι κάθε είδους αμοιβές πέφτανε κατά κύριο λόγο κάτω από το τραπέζι.
Παραβρώμισε όμως το πράγμα όταν έγινε «ινφλουένσερ» και η κουτσή Μαρία ακόμη, και το σιγανό ποταμάκι του άπλυτου χρήματος με ταμορφώθηκε σε κανονική θάλασσα.
Και τα τηλεοπτικά αστέρια που θέλουν να διατηρήσουν το ίματζ τους και να μην καταγραφούν ως απατεώνες του κοινού ποινικού, έσπευσαν να πάρουν τα μέτρα τους.
Με τα υπόλοιπα πλάσματα που καλομάθανε στις σκοτεινές συναλλαγές αναρωτιέμαι τι ακριβώς θα γίνει...
- από τη στήλη του Χρήστου Ξανθάκη «Pro Media» στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα»