ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Ποιοι είναι οι μέτοχοι της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»

Ενα χρόνο ακριβώς έκλεισε στα περίπτερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» του Θανάση Μαυρίδη.
«Ο Φιλελεύθερος δεν πουλάει 10.000 φύλλα. Δυστυχώς! Θα θέλαμε να είναι αλλιώς τα πράγματα, αλλά δεν θα τσακωθούμε με την αλήθεια επειδή αυτή δεν μας αρέσει. Μαζί με τις συνδρομές μας φτάνουμε στις 3.000 φύλλα. Λίγο πάνω, λίγο κάτω» αναφέρει σε σχετικό σημείωμά του ο εκδότης Θανάσης Μαυρίδης που..
συμπληρώνει αφήνοντας αιχμές για τους... ανταγωνιστές:
«Είμαστε ευχαριστημένοι με τα 2.700 ή τα 3.200 φύλλα; Η απάντηση είναι πως όχι! Μας ευχαριστεί το γεγονός ότι με αυτό το νούμερο το liberal.gr και ο Φιλελεύθερος είναι όρθιοι. Ότι δεν χρωστάμε. Ότι οι 92 εργαζόμενοί μας πληρώνονται στην ώρα τους. Αλλά δεν μας αρκεί.
Το νούμερο όμως είναι αυτό που βλέπετε. Πωλήσεις στο περίπτερο και συνδρομές. Δεν τρέχω στο περίπτερο να αγοράσω εφημερίδες, δεν εμφανίζω τον πληθυσμό της Αμερικής ως επισκέπτες στο liberal.gr. Ό,τι βλέπετε αυτό και είναι.
»
Ο Θανάσης Μαυρίδης στο σημείωμά του για τα γενέθλια της εφημερίδας στο οποίο φυσικά δεν παραλείπει να αναφερθεί στη μοναδική ευκαιρία για την χώρα και την ελληνική κοινωνία που είναι ο... Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εφημερίδας αφήνοντας και πάλι αιχμές για τον ανταγωνισμό:
«Δεν έχουμε καράβια ώστε να κάνουμε πιο εύκολα τη δουλειά μας (μακάρι να είχαμε), δεν μας ακολουθούν καραβάνια με καμήλες φορτωμένες με χρυσό. Οι μέτοχοι της εταιρείας είναι τα μέλη της οικογένειάς μου. Το γεγονός ότι δεν οφείλουμε σε τράπεζες, σε δημόσιο, σε προμηθευτές και σε εργαζόμενους μας κάνει υπερήφανους».