ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Ο Τσίπρας είναι άθεος, εγώ είμαι χριστιανός!

Σε μάχη παρασκηνίου με σκοπό να μην υπάρξει συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας έχει επιδοθεί τις τελευταίες εβδομάδες η ηγεσία της Ν.Δ.
Εμφορούμενος από μικροκομματικά κίνητρα και παρά την αρχικά θετική αντίδραση του κόμματός του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι έχει διαδραματίσει -ο ίδιος προσωπικά- κεντρικό ρόλο στην απόπειρα να μπλοκάρει την..
εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Μάλιστα, όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δίστασε να εμπλέξει τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στα ανόσια παιχνίδια του, συμβάλλοντας στο κλίμα διχασμού που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Ιεραρχίας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Εφ.Συν.», οι προσπάθειες παρεμπόδισης των διαπραγματεύσεων για την εκκλησιαστική περιουσία και τα μισθολογικά των ιερέων κορυφώθηκαν εκ μέρους του προέδρου της Ν.Δ. μέσω μυστικής συνάντησης που είχε με τον αρχιεπίσκοπο.
 Η Εφημερίδα των Συντακτών στο σημερινό της φύλλο αποκαλύπτει:
Τι ειπώθηκε στη συνάντηση στη Μονή Πετράκη μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου
Το κρυφό ραντεβού με τον Πειραιώς Σεραφείμ στα γραφεία της Ν.Δ. και ο ενεργός ρόλος του Αντώνη Σαμαρά και μητροπολιτών
Ο ανίερος ρόλος του Κυριάκου Μητσοτάκη
Η μυστική συνάντηση με τον Ιερώνυμο, τα συνειδητά ψεύδη και η αποσιώπησή της. Το επιχείρημα του προέδρου της Ν.Δ. για να σταματήσουν οι συνομιλίες και να συζητηθεί το θέμα με εκείνον πρωθυπουργό: «Ο Τσίπρας είναι άθεος, εγώ είμαι χριστιανός»!
► Ποιους μητροπολίτες «καρφώνει» ο αρχιεπίσκοπος για διγλωσσία
Επειτα από δέκα μάλλον ανέφελα χρόνια που κρατάει το σκήπτρο της Εκκλησίας, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αμφισβητήθηκε όσο ποτέ από ιεράρχες. Στους εναντίον του διαμαρτυρόμενους, λέει ο ίδιος, συμπεριλαμβάνονται αρκετοί από εκείνους που τις προηγούμενες μέρες τού έδιναν συγχαρητήρια για τη συμφωνία του με την Πολιτεία.