ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Οι αδικημένοι δεσποτάδες και η συγγνώμη της Ακριβοπούλου

Γιατί θίχτηκαν οι Πειραιώς και Μεσσηνίας

Θίχτηκαν δύο μητροπολίτες, ο Πειραιώς Σεραφείμ και ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος, για τα όσα είπε η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου στην χθεσινή εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ (19/11). Και οι δύο μητροπολίτες προανήγγειλαν ότι θα προσφύγουν δικαστικά επειδή η Ακριβοπούλου ανέφερε ότι..
έχουν εκφράσει ακροδεξιές απόψεις και συμπάθεια προς τη Χρυσή Αυγή.
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Επειδή, τα όσα ανέφερε η δημοσιογράφος κ. Ακριβοπούλου στην εκπομπή “Δεύτερη Ματιά” της ΕΡΤ (19-11-2018), χαρακτηρίζοντας τις απόψεις μου ότι απηχούν ακροδεξιές και χρυσαυγίτικες αντιλήψεις, θεωρώ ότι είναι άκρως προσβλητικά προς το πρόσωπό μου γι’ αυτό και την καλώ να καταθέσει το περιεχόμενο αυτών των απόψεων και των αντιλήψεών μου άλλως θα ασκήσω κάθε ένδικο μέσο, εκτός εάν ανακαλέσει άμεσα στην αυριανή (σημερινή) εκπομπή της».
Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Πειραιώς αναφέρει (πολυτονικώς) ότι έχει πολλάκις καταδικάσει «τόν παγανιστικό χαρακτήρα τοῦ πολιτικοῦ μορφώματος "Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αὐγή"» επειδή λέει «ἀποτελεῖ ἰδεολογική συνέχεια τοῦ ἀποκρυφιστικοῦ καί σατανιστικοῦ ἑρμητικοῦ τάγματος «Χρυσή Αὐγή» τοῦ 19ου αἰ. τῶν Γέϊτς, Πεσόα καί Κρόουλι»... Ο Πειραιώς ανακοινώνει ότι προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της ΕΡΤ και της κ. Ακριβοπούλου, με αναφορά και στο ΕΣΡ:
Κηδόμενος τῆς ἀξιοπρεπείας μου διαμαρτύρομαι ἔντονα γιά τήν κατάπτωση τῆς κρατικῆς καί λαοσυντήρητης τηλεοράσεως τῆς ΕΡΤ ἀπό τίς ἄκριτες, ψευδεῖς καί συκοφαντικές τοποθετήσεις τῆς κ. Κ. Ἀκριβοπούλου καί καταφεύγω ἄμεσα ἐναντίον τῆς ΕΡΤ καί ἐναντίον τῆς κ. Ἀκριβοπούλου στήν τακτική καί ποινική Δικαιοσύνη καί βέβαια μέ ἀναφορά μου στό ΕΣΡ.
(Πάντως, και περα από όλα τα άλλα, είναι κι αυτό μια πρόοδος, δηλαδή να θεωρείς ότι θίγεσαι και προσβάλεσαι επειδή σε λένε χρυσαυγίτη)
Η συγγνώμη της Ακριβοπούλου 

Η Κατερίνα Ακριβοπούλου ανασκεύασε τις δηλώσεις που έκανε για τους μητροπολιτών Πειραιώς Σεραφείμ και Μεσσηνίας Χρυσόστομου και στην έναρξη της σημερινής της εκπομπής είπε μεταξύ άλλων: «Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τους Μητροπολίτες Μεσσηνίας, Χρυσόστομο και Πειραιώς Σεραφείμ διότι χθες όχι απλώς τους αδίκησα αλλά τους κατηγόρησα αδίκως ότι ταυτίζονται με τον χρυσαυγιτισμό, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται, έχουν δίκιο που ένας εκ των δυο, ο κ. Σεραφείμ, απειλεί και με ένδικα μέσα.
Ζητώ δημόσια συγγνώμη και όχι επειδή έχουν βγάλει οι ίδιοι ανακοινώσεις. Ήταν ένα λάθος που το συνειδητοποίησα μετά το τέλος της εκπομπής. Αλλιώς τους είχα στο μυαλό μου. Ήθελα να επισημάνω ότι είναι από τους ελάχιστους Μητροπολίτες που έχουν πάρει ανοικτά θέση κατά της Χρυσής Αυγής και έχουν δεχθεί επιθέσεις από άλλους Μητροπολίτες. Τον Αμβρόσιο, τον Αιγιαλείας και Καλαβρύτων είχα στο μυαλό μου, ο οποίος υπήρξε Ταγματάρχης της Χωροφυλακής επί χούντας».