ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Οργή για ρατσιστικό «έγγραφο» οδηγών του ΟΑΣΘ

Ως απαράδεκτο επέστρεψε η διοίκηση του Στέλιου Παππά στον ΟΑΣΘ «έγγραφο» με θέμα τη μετακίνηση των προσφύγων που βρίσκονται στις διάφορες δομές της Θεσσαλονίκης. Το κείμενο βρίθει ρατσιστικών αναφορών καθώς ανάμεσα σ’ όλα λέει πως οι πρόσφυγες «λόγω κουλτούρας» έχουν κακή σχέση «με την προσωπική τους υγιεινή» κι έτσι «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μεταδοτικών ασθενειών τόσο στους οδηγούς όσο και στους..
υπολοίπους επιβάτες οι οποίοι στριμώχνονται ανάμεσά τους», έφτασε στα γραφεία της διοίκησης του ΟΑΣΘ.
Αποστολείς ήταν τέσσερις νεοεκλεγέντες στις πρόσφατες εκλογές του σωματείου των εργαζομένων με την παράταξη «Δρομέας», μια παράταξη για την οποία οι άλλοι συνδικαλιστές είχαν εκφράσει τον προβληματισμό τους, καθώς πρόσκειται στην άκρα δεξιά.
Κι αυτό, αποδεικνύεται και από το συγκεκριμένο... έγγραφο, το οποίο έστειλαν στην διοίκηση του ΟΑΣΘ ζητώντας τους μεταξύ άλλων να βάλουν panic button στα συγκεκριμένα λεωφορεία, να εμβολιάζονται συχνά και να τους παίρνουν αίμα για να δουν πως δεν κόλλησαν κάτι από τους πρόσφυγες!
Το «έγγραφο» προκάλεσε την οργή του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, μετά και τα γεγονότα με τα προσφυγόπουλα και τις καταγγελίες της Άρσις για ρατσιστική συμπεριφορά οδηγού του ΟΑΣΘ, που έκανε τον γύρο της χώρας. Η διοίκηση του Στέλιου Παππά επέστρεψε το έγγραφο ως απαράδεκτο στους αποστολείς του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, σήμερα θα ενημερώσει τους εκλεγμένους στο δ.σ. των εργαζομένων και θα τους ζητήσει μάλιστα να πάρουν θέση.
Παράλληλα, μιλώντας σήμερα στο «Πρακτορείο FM», ο κ. Παππάς έκανε λόγο για «κείμενο μιας παράταξης που εμπνέεται από ρατσιστικές αντιλήψεις που διασπά τους εργαζόμενους και δεν τους ενώνει».