ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Πώς κατάντησε έτσι μια (πάλαι ποτέ) σοβαρή εφημερίδα;

O έμπειρος δημοσιογράφος Γιώργος Καρελιάς διαβάζει ή μάλλον μελετάει τις εφημερίδες και προχωράει σε σχόλια και εύστοχες διαπιστώσεις. Αυτή τη φορά με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ και σχετικά με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis γράφει στο fb :

Κοιτάζω πρωί πρωί το πρωτοσέλιδο των " Νέων" και δεν πιστεύω..
αυτό που διαβάζω. "Στο υψηλότερο σημείο της τριετίας η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ", γράφει. Πόση είναι σήμερα η διαφορά; 10,9 μονάδες.
Κι εγώ που θυμάμαι καλά ότι σε προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας η διαφορά ήταν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ; Πάω στο αρχείο και ιδού:

Η διαφορά ήταν 14,1 μονάδες! Οχι μόνο έπεσε η διαφορά. Αλλά η ΝΔ ανέβηκε μόλις κατά 1,1 μονάδες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 4,3! Πλήρης διαστρέβλωση, δηλαδή, της εικόνας με το σημερινό πρωτοσέλιδο. Βλέπω και μια(ήπια) διαμαρτυρία του υπεύθυνου της εταιρείας Στράτου Φαναρά, που λέει ότι στο υψηλότερο σημείο δεν είναι η διαφορά, αλλά το άθροισμα των δύο κομμάτων. Πώς κατάντησε έτσι μια πάλαι ποτέ σοβαρή εφημερίδα; Θλιβερά πράγματα.

ΥΓ1: Υπάρχει και πιο πρόσφατη έρευνα(του Σεπτεμβρίου!), που δείχνει μεγαλύτερη διαφορά! Ιδού:





ΥΓ2: Και μέσα σε όλα αυτά χάσαμε μια λεπτομέρεια: τη συνεχή πτώση του ΚΙΝΑΛ. Είχε 9,9% τον Ιούνιο, 8,1% τον Σεπτέμβριο και 6,9% τώρα. Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;