ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Φαναράς και ο "Διαστροφικός Όμιλος Μαρινάκη"

«Ο ΔΟΜ, που με τις εφημερίδες του, τρεις μέρες πριν σωθούν οριστικά οι συντάξεις, ανήγγειλε το κόψιμό τους, δικαιούται πλέον, ως Διαστροφικός Όμιλος Μαρινάκη, βραβείο Πουλι-τζερ. Με μια λεπτομέρεια: Το Πουλί να είναι φοίνικας που αναγεννάται από τις στάχτες του». Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που με σκληρή γλώσσα απαντάει στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ και τη..
δημοσκόπηση της Metron Analysis. Στην έρευνα η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο παρουσιάζεται να βρίσκεται σε δυσθεώρητα - και πολύ μακριά από τις σημερινές συσπειρώσεις των κομμάτων - ύψη, αλλά σχολιάζεται και ως «οριστική ανατροπή» (δείτε ΕΔΩ).
Σε ανάρτησή του στα social media ο Στράτος Φαναράς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis S.A., αναφέρεται στη δημοσκόπηση που δημοσίευσαν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ εκφράζοντας την ανησυχία του για την παραποίηση ορισμένων πτυχών της έρευνας, αναφορικά με τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ. Συγκεκριμένα ο Φαναράς έγραψε στο fb:
Βλέπω στο διαδίκτυο το πρωτοσέλιδο των "Νέων" που φιλοξενεί τη μηνιαία έρευνα της Metron Analysis.
Και διαβάζω επί λέξει στο πρώτο bullet που παρουσιάζει την έρευνα το εξής: "στο υψηλότερο σημείο της τριετίας η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ".
Είναι λάθος.
Στο υψηλότερο σημείο της τριετίας είναι αθροιστικό τους ποσοστό και όχι η διαφορά τους.
Λυπάμαι πολύ γι αυτό και θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για αβλεψία η οποία δεν υπάρχει και στις μέσα σελίδες.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται :
«Τα Νέα του κ. Μαρινάκη δημοσιεύουν σήμερα άλλη μια δημοσκόπηση, που δίνει άλλη μία… διαστημική διαφορά υπέρ της Ν.Δ.
Δεν έφτανε, όμως, αυτό στην εφημερίδα της τοξικής προπαγάνδας κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Στον τίτλο της πανηγυρίζει την… οριστική ανατροπή, που ο ιδιοκτήτης της ονειρεύεται, αναφέροντας ότι η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. βρίσκεται «στο ψηλότερο σημείο της τριετίας». Με αποτέλεσμα να τους διαψεύσει και να τους επικρίνει δημόσια ακόμα και ο αυτουργός της δημοσκόπησης, Στράτος Φαναράς.
Ο ΔΟΜ, που με τις εφημερίδες του, τρεις μέρες πριν σωθούν οριστικά οι συντάξεις, ανήγγειλε το κόψιμό τους, δικαιούται πλέον, ως Διαστροφικός Όμιλος Μαρινάκη, βραβείο Πουλι-τζερ.
Με μια λεπτομέρεια: Το Πουλί να είναι φοίνικας που αναγεννάται από τις στάχτες του».
Ο Στράτος Φαναράς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis S.A επανήλθε στο θέμα με νεότερη ανάρτησή του στο fb όπου έγραψε:
Νομίζω πως έκανα αυτό που όφειλα.
Διαπίστωσα μια αβλεψία, τη σημείωσα από τις 2 τη νύχτα και διορθώθηκε στη ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας από το πρωί.
Διαπίστωσα επίσης στις μέσα σελίδες της εφημερίδας το πρωί όταν τη διάβασα, ότι το κείμενο μου και οι πίνακες της έρευνας που δημοσιεύτηκαν, δεν είχαν αυτό το λάθος ούτε και κάποιο άλλο.
Όλες οι άλλες ηχηρές ερμηνείες δεν με αφορούν και δεν με εκφράζουν.
Αλάνθαστοι δεν υπάρχουν.