ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Μειώνεται η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Μεγάλη πτώση ΚΙΝΑΛ

Περαιτέρω μείωση της διαφοράς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr, που διενεργήθηκε από τις 20 έως τις 23 Νοεμβρίου. Κατάρρευση για τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ, που φαίνεται να έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο C4i και την εμπλοκή του Κώστα Σημίτη. Είναι ενδεικτικό πως έξι στους δέκα ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ ζητούν το άνοιγμα.. των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 23,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 16,4%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,3%, το Κίνημα Αλλαγής με 4,2%, η Ένωση Κεντρώων με 2,2%, το Ποτάμι με 1,2%, η Ελληνική Λύση με 1,2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,1%, το ΛΑΟΣ με 0,9%, οι ΑΝΕΛ με 0,6%, η Πλεύση Ελευθερίας με 0,5%, η Δημιουργία Ξανά με 0,3% και η Λαϊκή Ενότητα με 0,3%. Το 19,4% δηλώνει αυθόρμητα πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι θα ψηφίσει, ενώ επίσης αυθόρμητα «Λευκό/Άκυρο» δηλώνει το 6,2% και «Δεν θα ψηφίσω» το 6,4%. «Δεν ξέρω, δεν απαντώ» δήλωσε το 3,9%.
Η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει πτωτικά από τον Μάρτιο του 2017, όταν και είχε καταγραφεί στο 13,3%. Πλέον βρίσκεται στο 6,7%. Στα ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε σχέση με τις μετρήσεις του Σεπτεμβρίου, καταγράφεται μείωση της τάξεως του 2,8% . Μείωση σημειώνεται και για το κυβερνών κόμμα κατά 1,9%. Αντίθετα αύξηση κατά 1,1% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο παρουσιάζουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, αλλά και της Ένωσης Κεντρώων κατά 0,7%. Πτώση σημειώνεται και για το Κίνημα Αλλαγής κατά 1,7%.