ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Θεσσαλονικείς και φτωχοδιάβολοι

O Γιάννης Μπουτάρης είναι ένας πρόσθετος λόγος, που ζήλευα τους φίλους μου Θεσσαλονικιούς. Δυστυχώς η Αθήνα δεν ευτύχησε να έχει μετά τη Μελίνα έναν τόσο ανοιχτόμυαλο Δήμαρχο ούτε και βλέπω, να γίνεται κάτι τέτοιο στο κοντινό μέλλον.
Όσο για την καταδίκη της καθαρίστριας σε 10 χρόνια φυλάκιση λόγω..
πλαστογράφησης ενός απολυτηρίου Δημοτικού σχολείου, θα πρέπει μάλλον να μας προβληματίσει για την επάρκεια κάποιων δικαστών. Και επίσης να μας οδηγήσει στην αναθεώρηση κάποιων προϋποθέσεων για πρόσληψη σε δουλειές κυρίως χειρωνακτικής φύσης, όπου δεν απαιτείται κάποια εξειδίκευση. Ο αποκλεισμός φτωχοδιαβόλων από τέτοιου είδους εργασίες λόγω έλλειψης τυπικών προσόντων είναι ανεπίτρεπτος και παράλογος. Ιδιαίτερα σε μία χώρα, στην οποία η κοινωνική πρόνοια είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη και έχει τη μορφή περιστασιακής ελεημοσύνης, οπότε τους στερείς ίσως τη μοναδική διέξοδο, για να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειές τους.
Φαντάζομαι επίσης, ότι με έναν σταρ δικηγόρο στο πλευρό της -που δεν ήταν βεβαίως σε θέση να πληρώσει η καθαρίστρια- δεν θα είχε ανοίξει μύτη και θα είχε βρεθεί το νομικό παραθυράκι, για να γλιτώσει από αυτά τα βάσανα και τη δημόσια διαπόμπευση! Την καλημέρα μου σε όλους!
- από το fb του Πέτρου Πιτσίνη