ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Αυτή είναι η «ελευθεροτυπία» του Τετράδη

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος – Τετράδης, επί σειρά ετών διευθυντικό στέλεχος της ιστορικής «Ελευθεροτυπίας», επιχείρησε πρόσφατα να απαξιώσει και να προσβάλει δημόσια τον συνάδελφο δημοσιογράφο – εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη, ισχυριζόμενος ότι τάχα είχε ασκήσει βέτο στην διοίκηση της εφημερίδας προκειμένου να μη τον προσλάβουν ως δημοσιογράφο.
Λες και η Ελευθεροτυπία, επί των ημερών του κ. Τετράδη είχε..
πολλούς «Βαξεβάνηδες» που έκαναν αποκαλυπτική δημοσιογραφία και κατά συνέπεια ένας ακόμα ήταν περιττός .
Όμως το πρόβλημα του κ. Τετράδη δεν είναι ο Βαξεβάνης αλλά αυτό που σήμερα εκπροσωπεί ο ίδιος και η εφημερίδα Documento. Η ανεξάρτητη ερευνητική και αποκαλυπτική δημοσιογραφία που σπάζει κόκκαλα. Kαι εκθέτει με το ρεπορτάζ, πρόσωπα ισχυρά υπεράνω υποψίας. Αυτό δεν μπορεί να το δεχθεί ο κ. Τετράδης και ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα επιχειρεί ουσιαστικά να «λερώσει» μια μαχητική εφημερίδα και μια ομάδα δημοσιογράφων που με καθημερινό κίνδυνο για την ζωή τους αποκαλύπτουν τις βρομιές επώνυμων πολιτικών και κομματικών παραγόντων του παρελθόντος.
Εφτά χρόνια πριν ως συντάκτης τότε της «Ελευθεροτυπίας» είχα βιώσει από πρώτο χέρι «το πρόβλημα» του κ. Τετράδη με την ερευνητική δημοσιογραφία όταν αυτή εκθέτει επώνυμα πρόσωπα.
- διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου που υπογράφει ο Μάκης Νοδάρος στο documentonews ΕΔΩ