ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Η καθαρίστρια...

Στις φυλακές της Θήβας για να εκτίσει την απίστευτα σκληρή δεκαετή κάθειρξη, μετήχθη η 53χρονη καθαρίστρια από το Βόλο, που πλαστογράφησε το «πτυχίο» της Ε΄ Δημοτικού για να μπορέσει να βρει δουλειά. Αυτή είναι η είδηση και οι αντιδράσεις στα σόσιαλ μίντια πολλές. Σταχυολογούμε:

 ***
Στους Αθλίους ο Γιάννης..
Αγιάννης έμεινε 15 χρόνια στο κάτεργο γιατί έκλεψε μια φρατζόλα ψωμί. Στην Ελλάδα του 2018 μια γυναίκα είναι φυλακή με ποινή 10 χρόνια γιατί πλαστογράφησε απολυτήριο Δημοτικού για να δουλέψει ως καθαρίστρια. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μόνο που είναι πάλι τραγωδία και όχι φάρσα.
Γιάννης Αλμπάνης

***

Σίγουρα θα προσέξατε ότι έχει μειωθεί η εγκληματικότητα από τη μέρα που μπήκε φυλακή η καθαρίστρια με το πλαστό απολυτήριο δημοτικού.
Μαν. Γρηγοράκης
***
Συγχαρητήρια στους δικαστές που έστειλαν δέκα χρόνια φυλακή την καθαρίστρια με το πλαστό απολυτήριο δημοτικού. Όχι μόνο προστάτευσαν την κοινωνία από μία επικίνδυνη εγκληματία αλλά αποκατέστησαν και το πληγωμένο αίσθημα δικαίου των πολιτών καθώς και την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς, ιδίως αυτόν της Δικαιοσύνης.
Δημ. Τσίρκας
***
Όταν μια καθαρίστρια καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης και ένας στρατός από απατεώνες και κλέφτες κυκλοφορεί θρασύτατα ανάμεσά μας, η χώρα έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα.
Μαρία Χαρ.
***
Άνθρωποι με πτυχία, με μεταπτυχιακά και διδακτορικά, με σεμινάρια και εξειδικεύσεις σπούδασαν χρόνια και χρόνια προκειμένου να αποκτήσουν όλα τα εφόδια που χρειάζεται κανείς για να κλείσει στην φυλακή μια 53χρονη καθαρίστρια, της 5ης Δημοτικού, με παιδιά και ανάπηρο σύζυγο.
Τόσες σπουδές για να γίνεις απλά κτήνος. 
P.D.W.