ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Από ισχαιμικό επεισόδιο λόγω πολλαπλών τραυμάτων ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου

Τι λέει ο επίσημο πόρισμα των ιατροδικαστών

Από ισχαιμικό επεισόδιο του μυοκαρδίου, που προκλήθηκε από πολλαπλά τραύματα, πέθανε ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου στο πεζοδρομιο της Γλάδστωνος. Αυτό αναφέρεται στο δεκασέλιδο ιατροδικαστικό πόρισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα... Το δεκασέλιδο πόρισμα των ιατροδικαστών της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκου Καλογριά και Σουλτάνας Μαριανού, αναμένεται τώρα ..
να διαβιβαστεί στον αρμόδιο ανακριτή για να διαμορφωθουν οι κατηγορίες σε βάρος των αυτουργών.
Οπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο Ζακ Κωστόπουλος δεν είχε προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση, δεν είχε στον οργανισμό του καμία «ένοχη» ουσία και, τέλος, ο θάνατός του επήλθε μισή ώρα μετά το πρώτο λιντσάρισμα που δέχτηκε on camera από δύο πολίτες. Θυμίζουμε ότι ακολούθησε δεύτερο λιντσάρισμα από αστυνομικούς.
Όπως επισήμανε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογρηάς «με δεδομένη την απουσία υποκείμενης στεφανιαίας ή άλλης καρδιακής νόσου, άλλης υποκείμενης παθολογικής οντότητας πλην της βαριάς ηπατικής βλάβης και τοξίκωσης, οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου συνδέονται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα που έφερε ο θανών σε διάφορα σημεία του σώματος μέσω μηχανισμού stress, ο όρος stress με την ιατρική του εννοια, δηλαδή την αντίδραση του οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει εξωτερικά ερεθίσματα, όπως τραύματα που τείνουν να μεταβάλλουν τη σημαντική του ισορροπία».
Ο Σωκράτης Τσαντίρης, ιατροδικαστής – τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Κωστόπουλου μιλώντας στο protothema.gr είπε ότι οι κακώσεις που υπέστη ο Ζακ συνδέονται με τον θάνατό του:
«Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηριακού ελέγχου και συναξιολογώντας τα ευρήματα της νεκροψίας – νεκροτομής οδηγηθήκαμε στο ασφαλές συμπερασμα ότι οι κακώσεις που υπέστη συνδέονται με τον θάνατο του. Έπρεπε και οφείλαμε να αναμένουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων διότι αποκλείστηκε προηγηθείσα λήψη ουσιών όπως και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων διότι αποκλείστηκε άλλη παθολογία. Οι κακώσεις που δέχτηκε είχαν τέτοια ένταση -και οι κακώσεις αυτές αφορούν στα πολλαπλά θλαστικά τραύματα είχαν τέτοια ένταση- που προκάλεσαν τον μηχανισμό του θανάτου χωρίς την παρεμβολή άλλου γεγονότος».