ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Η συμβουλή Ζούλα στον Παπαχελά για την ιδιοκτησία της «Κ»

Αφιερωμένο στον Στάμο Ζούλα είναι το πρωτοσέλιδο άρθρο του Αλέξη Παπαχελά στην Καθημερινή. Ο νυν διευθυντής της εφημερίδας γράφει ένα κείμενο με πολύ σεβασμό για τον πρώην και θυμάται μια συμβουλή που του έδωσε ο Ζούλας όταν ο Παπαχελάς ανέλαβε διευθυντικά καθήκοντα.
Ο αρθρογράφος αναφέρει για τον εκλιπόντα ότι «ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας..
της ‘‘Καθημερινής’’» και ότι
«Δεν ήταν απλώς ένας από τους μακροβιότερους διευθυντές της, αλλά κι ένας από τους λίγους που συνέδεαν την ‘‘παλιά’’ ‘‘Κ’’ της προδικτατορικής εποχής με τη σύγχρονη». Ο Στάμος Ζούλας, σύμφωνα με το δημοσίευμα της σημερινής Καθημερινής, «δεν έβαλε ποτέ νερό στο κρασί του, διαφύλαξε την αξιοπρέπειά του και της εφημερίδας σε δύσκολους καιρούς» και όταν ο Παπαχελάς ανέλαβε τη διεύθυνση της εφημερίδας του τηλεφώνησε και ζήτησε να μιλήσουν από κοντά. Γράφει ο διευθυντής της Καθημερινής:
«Θυμάμαι ακόμη πολύ έντονα το τηλεφώνημά του όταν ανέλαβα τη διεύθυνση της ‘‘Κ’’. Μου ζήτησε να συναντηθούμε για να τα πούμε. Η βασική του συμβουλή ήταν μία: ‘‘Να λες όχι αν διαφωνείς με την ιδιοκτησία, ακόμα και αν η πίεση είναι πολύ μεγάλη’’».
- από το μπλογκ του harddog-sport