ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Tα δάκρυα των καναλαρχών...

Τους καναλάρχες και συγκεκριμένα την εργοδοτική οργάνωση Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε., καταγγέλλει η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) ότι στην διαδικασία μεσολάβησης του Ο.ΜΕ.Δ. ζητούν:
1. Κατάργηση όλων των ειδικοτήτων
2. Νέες μειώσεις στους βασικούς μισθούς
3. Κατάργηση του επιδόματος παραμονής στον ίδιο εργοδότη (5ετιες).
4. Κατάργηση του άρθρου 9
Οι καναλάρχες δε, όπως καταγγέλλει η ΕΤΙΤΑ, επιφυλάχθηκαν πως με γραπτό υπόμνημά τους, θα ζητήσουν περικοπές και σε άλλους θεσμικούς και οικονομικούς όρους.  Και όλα αυτά έχοντας νωπές τις μνήμες των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που πρόσφεραν οι τηλεοπτικοί σταθμοί για τις άδειες, καθώς και  των κροκοδείλιων δακρύων.. που έχυναν για τους εργαζόμενους που θα έμεναν στον δρόμο από το κλείσιμο των σταθμών.
Από την πλευρά τους οι Τεχνικοί απαντούν πως για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους δεν υπάρχουν μόνο οι νομικοί δρόμοι όπως ο Ο.ΜΕ.Δ. αλλά και οι συνδικαλιστικοί.  «Αυτούς τους δρόμους όπως έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, τους γνωρίζουμε πολύ καλά» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Τεχνικοί.