ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Μείωσε στις 100 χιλιάδες ευρώ ο Π. Καμμένος

Ζητούσε αποζημίωση 2 εκατ. - Τι έγινε στο δικαστήριο με την αγωγή του υπουργού κατά Protagon και Πετρουλάκη

Συζητήθηκε σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αγωγή που έχει καταθέσει ο Πάνος Καμμένος κατά της ιστοσελίδας Protagon και του γελοιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη. Ο υπουργός Άμυνας με την αγωγή του ζητεί αποζημίωση για ηθική βλάβη που προκλήθηκε στο πρόσωπό του μετά τη δημοσίευση στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, άρθρου του γελοιογράφου Α. Πετρουλάκη το 2015 υπό τον τίτλο "Πάνος Καμμένος: έχουν αρχίσει να του μοιάζουν".
Ο Π. Καμμένος με την αγωγή του στρέφεται και κατά του Σταύρου Θεοδωράκη ως ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας και κατά του Ανδρέα Πετρουλάκη. Αρχικά αξίωνε να του επιδικαστεί αποζημίωση..
ύψους 2 εκατ. ευρώ, ωστόσο κατά την έναρξη της συζήτησης σήμερα οι συνήγοροί του μείωσαν το ποσό αυτό στις 100 χιλιάδες ευρώ.
Κατά τη συζήτηση της αγωγής ως μάρτυρας από την πλευρά του υπουργού, κατέθεσε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας που υποστήριξε ότι τα γεγονότα που αφορούν στο πρόσωπο του υπουργού Άμυνας είναι ψευδή, ενώ έκανε λόγο για "συκοφαντικές και εξοντωτικές" αναφορές.
Από την πλευρά των εναγομένων κατέθεσε ο πρώην υπουργός και Καθηγητής Νομικής Μιχάλης Σταθόπουλος, ο οποίος μίλησε για "σατιρικές και χιουμοριστικές εκφράσεις που καλύπτονται από την ελευθερία έκφρασης στοχασμών". Ο M. Σταθόπουλος τόνισε ακόμη  ότι "η κοινωνία θέλει να ασκείται κριτική για δημόσια πρόσωπα" και ότι "ο κ. Καμμένος δεν έχει υποστεί καμία βλάβη, καθώς εξακολουθεί να είναι υπουργός Άμυνας και να έχει πολιτική ισχύ".
Σε δηλώσεις του ο γελοιογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης ανέφερε ότι τέτοιου είδους εξοντωτικές αγωγές έχουν στόχο να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για την απόφασή του.