ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Την Παρασκευή η δίκη Κουρτάκη - Τζένου

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννης Κουρτάκης και ο διευθυντής Παναγιώτης Τζένος. Οι δύο δημοσιογράφοι ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για τις 13 Ιανουαρίου  από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.
Και οι δύο παραπέφθηκαν να δικαστούν μετά την ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του Παν. Καμμένου.
Ο υπουργός Άμυνας έχει καταθέσει και μήνυση σε βάρος των δυο δημοσιογράφων εγκαλώντας τους για το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης - σχετική έρευνα διεξάγει η εισαγγελέας Πρωτοδικών.
Σε δηλώσεις τους οι δύο δημοσιογράφοι ανέφεραν:..
Παν. Τζένος: «Όταν κατοχύρωνα τον τίτλο "Ελευθερία του Τύπου" δεν πίστευα ότι το καθεστώς Τσίπρα-Καμμένου να ερχόταν να συλλάβει έναν εκδότη κι έναν διευθυντή την ώρα της εργασίας τους. Η ελευθερία του τύπου θα κυκλοφορήσει ως ημερήσιο φύλλο. Χούντα είναι θα περάσει».
Γιάννης Κουρτάκης: «Μαύρη μέρα για τη δημοσιογραφία και την ελευθερία του Τύπου με πρακτικές που θυμίζουν Ερντογαν ένας εκδότης κι ένας διευθυντής βρίσκονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο υπουργός επιστράτευσε μια ομάδα 25 αστυνομικών. Για ποιο λόγο βρισκόταν πριν από την πρωτοχρονιά στις Άλπεις τη στιγμή που ο λαός χειμάζεται από τις δικές του μνημονιακές πολιτικές. Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Χούντα είναι, θα περάσει».