ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Προς επιπόλαιους και ανόητους!

Γράφει ο Ιωάννης Ν. Φιλιππάκης*

Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι συλληφθέντες «δημοσιογράφοι» και τα μέσα τα οποία διευθύνουν ή και επηρεάζουν λασπολογούσαν χυδαία, συχνά εξυφαίνοντας σενάρια επιστημονικής φαντασίας, εις βάρος ανυπεράσπιστων συγγενικών προσώπων πάσης φύσεως «αντιπάλων».
Σε δεκάδες αγωγές και μηνύσεις που έχουν υποβληθεί από πολιτικούς, επιχειρηματίες, δικαστικούς, εισαγγελείς και άλλους ξεδιπλώνεται η χυδαιότητα της εύκολης συκοφαντίας.
Η «δημοκρατία» με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα έχει στηλιτεύσει το φαινόμενο εδώ και έναν χρόνο. Ο υπογράφων, άλλωστε, έχει γίνει στόχος περισσότερων από 100 (!!!) λιβελογραφημάτων και δεκάδων συκοφαντικών ραδιοφωνικών..
αναφορών, επειδή αποφάσισε να μη συμπορεύεται με τους συλληφθέντες και τους εντιμότατους φίλους τους...
Για να εξηγούμαστε: Αλλο δημοσιογραφική κριτική -έστω και κακόπιστη- και άλλο στοχευμένη λασπολογία για ιδιοτελείς σκοπούς. Καλό θα ήταν λοιπόν όσοι έσπευσαν να... διατρανώσουν την αμέριστη υποστήριξή τους στην ελευθερία και την ανεξαρτησία (sic) του Τύπου να ξέρουν για ποιους «κυρίους» ομιλούν. Και να είναι προσεκτικότεροι.
Ο ανεξάρτητος εκδοτικός όμιλός μας, με τέσσερις εφημερίδες και περισσότερους από 200 επαγγελματίες δημοσιογράφους, θα αποτελεί πάντα το προπύργιο υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Τύπου απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή κρατικής ή άλλου τύπου αυθαιρεσίας. Ομως η επίκληση της ελευθερίας του Τύπου δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για την εκτέλεση διατεταγμένων αποστολών και τη «δολοφονία χαρακτήρων» βάσει συμβολαίων.
Ωραία η αντιπολίτευση εν γένει, αλλά όχι προς εξυπηρέτηση δόλιων σκοπών. Και καλό είναι να γνωρίζουν όσοι κόπτονται για την εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας μας ότι «όταν βάζεις φίδι στον κόρφο σου, κάποια στιγμή θα σε δαγκώσει»...

* Ο Γιάννης Φιλιππάκης είναι εκδότης (εταιρεία ΔημοκρατικόςΤύπος) και το άρθρο του δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «δημοκρατία»