ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Δικάζονται στο Αυτόφωρο οι δύο δημοσιογράφοι

Tι είπε ο Π. Καμμένος στον ΑΝΤ1 για Κουρτάκη και Τζένο - Εισαγγελική έρευνα προκειμένου να ελεγχθούν οι καταγγελίες για κακουργηματική εκβίαση

Για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης δικάζονται στο Αυτόφωρο Μονομελές ο εκδότης των “Παραπολιτικών” Γιάννης Κουρτάκης και ο Διευθυντής του Ομίλου Παναγιώτης Τζένος.
Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε το βράδυ της Τρίτης ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση κατόπιν μήνυσης που κατέθεσε εναντίον τους ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος. Σύμφωνα με τα parapolitika.gr η εισαγγελέας δεν έκανε δεκτή την μήνυση του υπουργού Άμυνας εναντίον των δύο δημοσιογράφων για κακουργηματική εκβίαση. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστηρίζει ότι επιτέθηκαν στον ίδιο μέσω του ανήλικου παιδιού του από τον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM 90,1» προκειμένου..
 να αποσύρει κατηγορίες για την λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Το ενδεχόμενο διάπραξης του κακουργήματος της απόπειρας εκβίασης σε βάρος του υπουργού Έθνικής Άμυνας Παν. Καμμένου θα διερευνήσει όμως η εισαγγελέας Πρωτοδικών κυρία Αρετή Σκαφιδά μετά την εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που έδωσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος. Η εισαγγελέας, όπως γράφει το protothema.gr, θα διερευνήσει την βασιμότητα των καταγγελιών που εκθέτει στην μήνυση του ο Π. Καμμένος, ώστε να αποφανθεί αν οι κύριοι Κουρτάκης και Τζένος έχουν διαπράξει το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης. 
Σε πρωινές τους αναρτήσεις στο Facebook μέσα από το κτήριο της ΓΑΔΑ οι δύο δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για «απόπειρα τρομοκράτησης», ευχαριστούν τα κόμματα, την ΕΣΗΕΑ και τους χιλιάδες φίλους για τη στήριξή τους και εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στην «ανεξάρτητη - και μόνο ελληνική Δικαιοσύνη»

Τι είπε ο Καμμένος ο ΑΝΤ1

Ο Πάνος Καμμένος έκανε παρέμβαση στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 και τόνισε πως δεν έκανε τη μήνυση εξαιτίας κάποιου δημοσιεύματος αλλά γιατί, όπως είπε, Τζένος και Κουρτάκης έκαναν αναφορές στον ανήλικο γιο του, μέσω της ραδιοφωνικής τους εκπομπής.
«Δεν αφορά δημοσίευμα η σύλληψη, αλλά αναφορές επί δύο ημέρες στο ραδιόφωνο του κ. Κουρτάκη και του κ. Τζένου οι οποίοι ενέπλεκαν τον ανήλικο γιο μου, ο οποίος πάει στη Β’ Λυκείου  ότι είναι στα Εξάρχεια, ότι είναι αναρχικός, ότι είναι λέει, σας διαβάζω επί λέξει αυτό που έλεγε ο Κουρτάκης, ότι ''είναι λέει ο γιος του Πάνου λίγο με τη Ρούπα''. Αναφέρει το παιδί σαν αναρχικό και σαν τρομοκράτη. Ένα παιδί που ετοιμάζεται να πάει στο Πανεπιστήμιο. Να πάει στο εξωτερικό. Ένα παιδί που θα το αποκλείσουν από όλα τα πανεπιστήμια και από βίζα. Γιατί; Γιατί είναι γιος μου. Και έπρεπε να εκβιαστώ εγώ μέσω του παιδιού μου, το οποίο δεν έχει ανέβει στην Αθήνα στη ζωή του», αιτιολόγησε ο υπουργός.
Υποστήριξε δε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ: «Ολη αυτή η ιστορία ξεκίνησε από τον κατάλογο του ΚΕΕΛΠΝΟ που κατέθεσα στην ΕΣΗΕΑ, επειδή φαινόταν ότι ο κ. Κουρτάκης και ο κ. Τζένος έχουν πάρει μεγάλα ποσά και ζήτησα τη διερεύνηση. Και αποφάσισαν τη μια φορά να στείλουν να φωτογραφίσουν την 4χρονη κόρη μου και τον 8χρονο γιο μου στην Ικαρία με φωτογράφο και δημοσιογράφο που μπήκε μέσα στο σπίτι για να πάρει φωτογραφία τα παιδιά και την άλλη φορά ανακατεύοντας έναν 15χρονο με δήθεν αναρχικούς και τρομοκράτες. Δεν μπορώ να αφήσω ένα παιδί απροστάτευτο».