ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Τα Παραπολιτικά και οι ίσες αποστάσεις της ΕΣΗΕΑ

Mια προσεκτική ανακοίνωση εξεδωσε η Ενωση Συντακτων της Αθήνας (ΕΣΗΕΑ) για την σύλληψη του εκδότη (Γιάννη Κουρτάκη) και του διευθυντή (Παν. Τζένου) των Παραπολιτικών. Ο τίτλος της ανακοίνωσης εντελώς ουδέτερος («Μήνυση Καμμένου κατά "Παραπολιτικών"») με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να εκφράζει την έντονη ανησυχία του «για το κλίμα, που διαμορφώνεται με την παρέμβαση των διωκτικών Αρχών στα δημοσιογραφικά γραφεία». Η ανακοίνωση της Ενωσης κρατάει ίσες αποστάσεις αναφέροντας πως «η δημοσιογραφία οφείλει να ασκείται με συγκεκριμένους κανόνες, αλλά και την ελευθερία του Τύπου οφείλουν να την υπερασπίζονται και να την προστατεύουν όλοι».
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ:..
"Δέκα αστυνομικοί με πολιτικά, μετά από μήνυση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου των «ΑΝΕΛ» Πάνου Καμμένου, συνέλαβαν στο γραφείο του στα «Παραπολιτικά» και οδήγησαν στη ΓΑΔΑ τον Διευθυντή του Ομίλου Παναγιώτη Τζένο.
Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση αφορούσε και τον Εκδότη των εφημερίδων του Ομίλου κ. Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος προσήλθε αργότερα αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το κλίμα, που διαμορφώνεται με την παρέμβαση των διωκτικών Αρχών στα δημοσιογραφικά γραφεία.
Η δημοσιογραφία οφείλει να ασκείται με συγκεκριμένους κανόνες, αλλά και την ελευθερία του Τύπου οφείλουν να την υπερασπίζονται και να την προστατεύουν όλοι."