ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Δυστυχώς, δεν αρκούν...

230 πρόσωπα της Επιστήμης, του Πολιτισμού και της Τέχνης στηρίζουν Βήμα και Νέα

Η τύχη δύο ιστορικών εφημερίδων, όπως το «Το Βήμα» και «Τα Νέα», των περιοδικών, των ιστοσελίδων και του Βήμα fm, κινητοποίησε τους επί χρόνια συνεργάτες-πανεπιστημιακούς του ΔΟΛ σε μια πρωτοβουλία-κάλεσμα προς τους ανθρώπους της Επιστήμης, των Γραμμάτων, των Τεχνών, του Πολιτισμού και τους Κοινωνικούς Φορείς. Ενα κείμενο στήριξης των εργαζομένων αλλά και της πολυφωνίας, του πλουραλισμού στην ενημέρωση· για περισσότερη δημοκρατία, εν τέλει, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να χαθεί.
Το κείμενο έφτασε στα γραφεία του ΔΟΛ την Τετάρτη το βράδυ και μέσα σε μία, μόλις, ημέρα.. η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, εκπλήσσοντας ακόμα και τους ίδιους τους εργαζόμενους. Εκατοντάδες υπογραφές, μηνύματα συμπαράστασης, κείμενα στήριξης συγκεντρώθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ συγκροτώντας μια από τις πλέον άμεσες και εντυπωσιακές εκδηλώσεις/κινητοποιήσεις πνευματικών ανθρώπων των τελευταίων χρόνων. Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ ευχαριστούν θερμά τους πανεπιστημιακούς που έλαβαν αυτή την πρωτοβουλία καθώς και όλους όσοι την υπογράφουν, τα ονόματα των οποίων δημοσιεύονται στο σάιτ του Βήματος με αλφαβητική σειρά. 
Οι εργαζόμενοι της Μιχαλακοπούλου σε σημείωμα τους αναφέρουν: Δίπλα σε αυτούς, όλοι εμείς, θεωρούμε συνυπογράφοντες και τους χιλιάδες αναγνώστες των εντύπων, τους επισκέπτες των ιστοσελίδων μας και τους ακροατές του ραδιοφώνου. Καθώς η διάθεση συμμετοχής κυριολεκτικά μας υπερβαίνει, η συλλογή υπογραφών θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες και οι σχετικές πληροφορίες θα αναρτηθούν στα μέσα του ΔΟΛ και στο Διαδίκτυο. Παρά τις δυσκολίες, παραμένουμε στις επάλξεις της ενημέρωσης, όπως επιβάλλει η βαρεία παρακαταθήκη ενός οργανισμού που μετρά σχεδόν έναν αιώνα ζωής.
Αναλυτικά η Δημόσια Ανακοίνωση:
Καλούμε την Κυβέρνηση και όλη την Αντιπολίτευση, τις Τράπεζες και τη Δικαιοσύνη να δείξουν την επιβαλλόμενη ευαισθησία απέναντι σε έναν ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό και να στηρίξουν - για όσον χρόνο απαιτεί η ρύθμιση των χρεών και των όποιων εκκρεμοτήτων - τη συνέχιση της έκδοσης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», των Περιοδικών και της λειτουργίας του ραδιοφωνικού Σταθμού Βήμα FM, του ενημερωτικού πόρταλ in.gr και του πλήθους των ιντερνετικών σελίδων.
Τέτοιες φωνές - είτε συμφωνεί κανείς είτε διαφωνεί με όλες τις απόψεις τους - πρέπει να συνεχίσουν να ακούγονται, τώρα που η Ελλάδα χρειάζεται την πολυφωνία όσο ποτέ και ακόμη περισσότερο γιατί ο σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός πάντοτε στηρίχτηκε σε τέτοιες φωνές.
Η καταδίκη σε ανεργία ενός ακόμη μεγάλου αριθμού εργαζομένων, δημοσιογράφων, τεχνικών και άλλων που δοκιμάζονται ήδη επί μήνες, θα είναι μια νέα ανοιχτή πληγή στην οικονομία, στον πολιτισμό, στην Παιδεία και στα Γράμματα που πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία.