ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Συνελήφθη ο διευθυντής των Παραπολιτικών Π. Τζένος

Οικειοθελώς στη ΓΑΔΑ κι ο Γιάννης Κουρτάκης

Αστυνομικοί με πολιτικά συνοδευόμενοι από εισαγγελέα, συνέλαβαν σήμερα, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, τον διευθυντή του Ομίλου Παραπολιτικά, Παναγιώτη Τζένο (φωτογραφία).
Οι αστυνομικοί μπήκαν στα γραφεία της εφημερίδας «Παραπολιτικά» και πραγματοποίησαν τη σύλληψη, οδηγώντας τον Π. Τζένο στον εισαγγελέα.
Είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, για ταξίδι του προέδρου των ΑΝΕΛ στις Άλπεις, στην Αυστρία, κατά την περίοδο των εορτών. To δημοσίευμα είχε..
τίτλο «Στη χλιδή των Αλπεων / Αποκαλύπτουμε το 5αστερο resort όπου έκανε διακοπές (πριν πέσει) ο Π. Καμμένος.Σύμφωνα όμως με τον ΣΚΑΪ, η μήνυση του ΥΕΘΑ αφορά κακουργηματική εκβίαση με τον Πάνο Καμμένο να ισχυρίζεται πως εκβιαζόταν από την εφημερίδα προκειμένου να αποσύρει κατηγορίες που ανέφεραν πως το μέσο είχε χρηματιστεί από κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΥΓ1  Ο εκδότης των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης έγραψε στο fb σχετικά με τη σύλληψη του Π. Τζένου: «Όταν το παρακράτος Τσίπρα - Καμμένου μπούκαρε στα γραφεία της εφημερίδας, δεν ήμουν στο γραφείο μου. Επειδή δεν έχω απολύτως τίποτα να φοβηθώ θα προσελθω οικειοθελώς στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Άλλωστε στις Δημοκρατίες κερδίζει πάντα η αλήθεια». Λίγο αργότερα συνελήφθη και ο Γιάννης Κουρτάκης, όταν προσήλθε στη ΓΑΔΑ


YΓ2 Ο Πάνος Καμμένος είχε γράψει στο twitter:

ΥΓ3 Η σύλληψη Τζένου προκάλεσε αντιδράσεις (και πολιτικών κομμάτων), καθώς φέρνει για πολλοστή φορά στο προσκήνιο την ποινικοποίηση της δημοσιογραφίας. Οπως είπε κάποιος οι όποιες διαφορές με δημοσιογράφους θα πρέπει να επιλύονται στα αστικά δικαστήρια, αφήνοντας τον Τύπο να επιτελεί την αποστολή του και οι υπουργοί που σέβονται το έργο τους θα έπρεπε να απαντούν στη δημοσιογραφική κριτική με επιχειρήματα, αντί να καταφεύγουν στην ενεργοποίηση του αυτόφωρου.