ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Guardian: Έλληνας δημοσιογράφος «ισχυρός σύμμαχος» της Bayer

Στην επικαιρότητα ήρθε ξανά το όνομα του έλληνα δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη που είχε απασχολήσει την επικαιρότητα το 2016, όταν τον είχαν εμπλέξει στο επονομαζόμενο «περούκα gate».
Τώρα η βρετανική εφημερίδα «Guardian επικαλούμενη email, τα οποία -όπως υποστηρίζει- περιήλθαν στην κατοχή της, υποστηρίζει ότι ο έλληνας δημοσιογράφος είχε.. επί δύο χρόνια συχνή επικοινωνία με επιτελικά στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας Bayer.
«O Θάνος Δημάδης, ο οποίος από τον Νοέμβριο του 2017 έως και τον Απρίλιο του 2019 ήταν διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών και του Ιδρύματος Ξένων Ανταποκριτών στη Νέα Υόρκη, την περίοδο εκείνη φέρεται να είχε συχνή επικοινωνία με τους αντιπροέδρους της φαρμακοβιομηχανίας», γράφει η βρετανική εφημερίδα.
Επίσης, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, εμφανίζεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του για τον σχεδιασμό της επικοινωνιακής πολιτικής της εταιρείας και την προώθηση των συμφερόντων της μέσω των δύο φορέων στους οποίους κατείχε επιτελική θέση.
Ο έλληνας δημοσιογράφος φέρεται να είχε επαφές με δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Bayer.
H γερμανική φαρμακοβιομηχανία προσέφερε σχέδια χρηματοδότησης με αντάλλαγμα την αύξηση της επιρροής της εταιρίας, μέσα από προστασία και προώθηση των επιχειρηματικών της συμφερόντων, όπως υποστηρίζει ο Guardian.
Η Bayer θα ήταν γενναιόδωρη στους φορείς, αλλά και τον ίδιο τον Θάνο Δημάδη, ο οποίος μάλιστα σε e-mail του τον Ιούλιο του 2018 ζήτησε από τους αντιπροέδρους της Bayer να τον βλέπουν ως «ισχυρό σύμμαχό» τους και να τον πληρώσουν χωριστά επιπλέον της χρηματοδότησης των φορέων.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα Guardian, o έλληνας δημοσιογράφος πρότεινε στην Bayer τα εξής:
1 .Ο Κρις Λόντερ, αντιπρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας, θα είχε μόνιμη θέση στο συμβούλιο του Ιδρύματος Ξένων Ανταποκριτών και θα συμμετείχε στις συνεδριάσεις του.
2. Η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών θα αναλάμβανε πολλές πρωτοβουλίες κάθε χρόνο για την προώθηση θεμάτων που ενδιέφεραν την Bayer και την Ένωση.
3. Η Bayer θα ενημερωνόταν εκ των προτέρων για τους νικητές των βραβείων του Ιδρύματος και «η επιλογή των βραβευθέντων δεν θα συγκρουόταν με τα σχέδια και τις πρωτοβουλίες στρατηγικής επικοινωνίας της Bayer.
4. Η Ένωση θα διοργάνωνε ημερίδες για δημοσιογράφους και «media influencers» σχετικά με θέματα τα οποία έπαιρναν το πράσινο φως της Bayer και ήταν σχετικά με τους στόχους της, «όπως για παράδειγμα η γεωργία ή οποιοδήποτε άλλο θέμα» σημαντικό για την Bayer.

Ο Guardian επικοινώνησε με τον Θάνο Δημάδη, με τον ίδιο να διατείνεται ότι δεν έκανε κάτι ανάρμοστο κι ότι όλα περνούσαν από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών, Ντέιβιντ Μάικλς.