ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Η «κλειδαρότρυπα» στην ζωή των ανθρώπων δεν αποτελεί είδηση

Στην δυσάρεστη θέση βρίσκεται το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι η «κλειδαρότρυπα» στην ιδιωτική ζωή των ανθρώπων δεν αποτελεί είδηση.
Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Με αφορμή πρόσφατες αναφορές σε μερίδα του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, το Δ.Σ. της Ένωσης καταδικάζει απερίφραστα την αισχρή εκμετάλλευση της ιδιωτικής ζωής και την κατάφωρη..
προσβολή της προσωπικότητας με την δημοσιοποίηση πληροφοριών, που σε καμιά περίπτωση δεν θα έπρεπε να απασχολούν τη δημόσια σφαίρα.
Τα ΜΜΕ, που υιοθετούν την κακώς εννοούμενη ενημέρωση, απαξιώνουν τη δημοσιογραφία ως επάγγελμα αλλά και ως κοινωνικό λειτούργημα. Ταυτόχρονα, προσβάλουν κατάφωρα το πνεύμα αλλά και το γράμμα του Κώδικα Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος, όπου στο άρθρο 2 εδαφ. β’ αναφέρει επί λέξει: «Ο δημοσιογράφος οφείλει να σέβεται την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής του ανθρώπου και του πολίτη.».