ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Δημοσιογράφος «κόπηκε» από κανάλι λόγω... χαμηλής βαθμολογίας

Υπεύθυνοι μεγάλου ιδιωτικού καναλιού αξιολογούσαν επαγγελματίες δημοσιογράφους με... ποσοστιαίο κριτήριο αποδοτικότητας. Αν για παράδειγμα η... απόδοση ήταν 56%, ο δημοσιογράφος χρειαζόταν βελτίωση. Από 60% κι επάνω κρινόταν ικανοποιητικός, ενώ αν ξεπερνούσε το 80% ήταν «πολύ καλός». Από 90% και πάνω απόδοση ο δημοσιογράφος τα «έσπαγε» αφού πλέον έπαιρνε..
τον τίτλο του «εξαιρετικού».
Η κατάσταση με αυτού του τύπου τις αξιολογήσεις, προσκομίστηκε μάλιστα ενώπιον δικαστηρίου, στο οποίο προσέφυγε δημοσιογράφος του καναλιού ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη η απόλυση του, που έγινε μετά από 14 χρόνια συνεργασίας και την οποία χαρακτηρίζει «εκδικητική» επειδή ήταν απόρροια της άρνησης του να υποστεί μείωση αποδοχών.
Το κανάλι από την πλευρά του προκειμένου να υποστηρίξει τη θέση του ότι η απόλυση έγινε εν καιρώ οικονομικής κρίσης, όχι από εμπάθεια στο πρόσωπο του εργαζομένου αλλά λόγω «χαμηλής αποδοτικότητας», επικαλέστηκε βεβαιώσεις με τις... βαθμολογίες δημοσιογράφων. Ο σκοπός ήταν να καταδείξει ότι ο ενάγων «κόπηκε» σ΄ αυτόν τον... απίθανο διαγωνισμό επαγγελματικής αξιοσύνης (άραγε με ποια κριτήρια έμπαιναν οι... βαθμοί;), γιατί ήταν ..χαμηλά στην κατάταξη σε σχέση με άλλους συναδέλφους του.
Η δικαστική αντιδικία καναλιού - δημοσιογράφου διαρκεί σχεδόν εννιά χρόνια καθώς η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει ακόμα καταλήξει σε οριστική και αμετάκλητη απόφαση και παρά το γεγονός ότι ο εργαζόμενος, πολύ γνωστός πολιτικός συντάκτης, είχε κερδίσει σε μεγάλο βαθμό την πρώτη μάχη.

- απόσπασμα απο ρεπορτάζ στο documentonews (ολόκληρο ΕΔΩ)