ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Ρίξτε καμιά ματιά και σε άλλες πηγές ενημέρωσης

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Ας πούμε ότι για το θέμα της Novartis έχετε κάνει την επιλογή να ενημερώνεστε αποκλειστικά από τα δεξιά (παραδοσιακά και νεόκοπα) μέσα ενημέρωσης. Γούστο σας και καπέλο σας. Τι σας έχουν πει και τι... ξέχασαν να σας πουν:
▪ Βομβαρδίζεστε κάθε μέρα με τη θέση ότι πρόκειται για σκευωρία, ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο με πολιτικούς, αλλά μόνο με γιατρούς και κάτι άλλους παρατρεχάμενους,..
αν και τελευταία σας είπαν ότι δεν υπάρχει καθόλου σκάνδαλο. Εχει βγάλει τελεσίδικη απόφαση ο Αδωνις Γεωργιάδης. Φυσικά δεν σας θύμισαν τη δήλωση του αρχηγού της Δεξιάς πριν από τις εκλογές στο Open, ότι «προς Θεού δεν θέλω να πω ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο». Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να βάλει το χέρι του στη φωτιά και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα εξοργίζοντας τον αντιπρόεδρό του.
  • Μάθατε ότι ο Φρουζής δήλωσε πως δεν εκλήθη από τους εισαγγελείς να καταθέσει, αλλά δεν μάθατε ότι ο Φρουζής έχει καταθέσει τρία απολογητικά υπομνήματα.
  • Μάθατε ότι ο Φρουζής είπε πως τον είχε καλέσει η Τουλουπάκη σε άτυπη συνάντηση, αλλά δεν μάθατε ότι οι εισαγγελείς είπαν ότι προσήλθε αυτοβούλως για να ζητήσει ξεμπλοκάρισμα των λογαριασμών του.
  • Σας παρουσιάζουν τον Φρουζή περίπου ως αξιόπιστο μάρτυρα, ξεχνώντας να σας πουν ότι κατηγορείται για τρία κακουργήματα, προφανώς για να μην οδηγηθείτε στην άποψη ότι ένας κατηγορούμενος μπορεί να λέει ό,τι θέλει για να ελαφρύνει τη θέση του, οπότε η μαρτυρία του έχει σχετική αξία.
  • Μάθατε ότι και στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ είναι οι ίδιοι προστατευόμενοι μάρτυρες, αλλά δεν μάθατε τη διάψευση του δικηγόρου των προστατευόμενων μαρτύρων στις ΗΠΑ.
  • Μάθατε ότι ο Φρουζής έριξε βόμβες μεγατόνων γιατί «αποκάλυψε» ότι είχε συναντήσεις με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και με τον Τσίπρα πριν γίνει πρωθυπουργός, αλλά δεν μάθετε ότι ο Φρουζής είπε ότι δεν έγινε κάτι παράνομο και βεβαίως δεν μάθατε πως είχε οικογενειακές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη και οργάνωσε συνάντηση πλουσίων (δείπνο; γεύμα; θα σας γελάσω) για να βοηθήσει τον Κυριάκο να γίνει αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Δεν μάθατε, επίσης, ότι ο Φρουζής μετά την αποχώρησή του από τη Novartis έψαχνε δουλειά και ζήτησε «ρουσφέτι», όχι από τον Τσίπρα, αλλά από τον Μητσοτάκη.
  • Μάθατε ότι ο Φρουζής δήλωσε πως επί ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε ο τζίρος της Novartis, αλλά δεν μάθατε ότι με βάση τους ισολογισμούς της εταιρείας ο ισχυρισμός του Φρουζή ήταν ένα χοντρό ψέμα.
  • Μάθατε ότι ο Μανιαδάκης –ξέρετε, αυτός που ήταν προστατευόμενος μάρτυρας, μετά έγινε κατηγορούμενος και τον τσάκωσαν στο αεροδρόμιο λίγο πριν γίνει... Χριστοφοράκος– είπε ότι οι Αμερικανοί τον πίεζαν να «δώσει» τον Λοβέρδο. Δεν σας είπαν όμως ότι ο Μανιαδάκης ήταν άτυπος σύμβουλος άλλων υπουργών και όχι του Λοβέρδου, οπότε και να ήθελε δεν θα μπορούσε να τον «δώσει».
  • Σας έχουν πει πόσο σοβαροί μάρτυρες είναι οι πρώην εισαγγελείς Αγγελής και Ράικου, αλλά δεν σας έχουν πει ότι οι αναφορές τους άλλοτε κοιτούν προς τη Δύση και άλλοτε προς την Ανατολή.
  • Σας έχουν βεβαιώσει ότι ο Παπαγγελόπουλος είναι ο ηθικός αυτουργός της σκευωρίας, αλλά δεν σας έχουν πει ποιοι είναι οι φυσικοί αυτουργοί. Δεν σας έχουν πει, είτε γιατί δεν υπάρχουν είτε γιατί δεν τους έχουν ακόμη κατασκευάσει.
  • Φυσικά, δεν σας έχουν πει για ένα ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης. Λογικό. Δεν βολεύει. Είναι κόλαφος για κείνους που υποστηρίζουν ότι δεν έγινε κάτι επιλήψιμο. Φαντάζεστε, όμως, να υπήρχε ντοκιμαντέρ με υπαινιγμούς και καταγγελίες εναντίον του Τσίπρα; Ο κακός χαμός. Θα το έδειχναν σε συνέχειες από τις τηλεοράσεις, θα το μοίραζαν με τα κυριακάτικα φύλλα και σε χρόνο ρεκόρ θα κυκλοφορούσαν δημοσκοπήσεις με συντριπτικά ποσοστά υπέρ της ενοχής του Τσίπρα.
Συμπέρασμα: Ρίξτε καμιά ματιά και σε άλλες πηγές ενημέρωσης. Ενδεχομένως να γλιτώσετε από δυσάρεστες εκπλήξεις.

- το κείμενο του Τάσου Παππά είναι από την Εφημερίδα των Συντακτών