ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Νέο βίντεο από τις πρακτικές ακραίας καταστολής

Νέο βίντεο από τις πρακτικές ακραίας καταστολής της κυβέρνησης της ΝΔ, τη νύχτα της 17ης Νοεμβρίου στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για το Πολυτεχνείου, έφερε στο φως ο Alpha και η εκπομπή «Εκτός Γραμμής» με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα και πυροδοτεί την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει αναφορικά με τις «επιχειρήσεις» της ΕΛ.ΑΣ.
Στο βίντεο που έχει καταγραφεί από κινητό τηλέφωνο στην περιοχή..
των Εξαρχείων, φαίνονται άνδρες των ΜΑΤ να επιτίθενται και να χτυπούν μανιασμένα με γκλομπ και ασπίδες σε άτομα που περνούσαν από το σημείο - χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια έκνομη ενέργεια.
Οι νέες εικόνες έρχονται να προστεθούν στις καταγγελίες που έγιναν για χρήση βίας από αστυνομικούς την ημέρα επετείου του Πολυτεχνείου και εκθέτουν την Αστυνομία. Ο εκπρόσωπος των αστυνομικών, ωστόσο, δεν βλέπει κατάχρηση εξουσίας και εντάσσει τους χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο του «νόμου και τάξη».
Υπενθυμίζεται η απρόκλητη άσκηση βίας ακόμα και κατά γονιών ανήλικων συλληφθέντων χθες στην Ευελπίδων (ΕΔΩ), η εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και η επίθεση με γκλομπ και χημικά σε φοιτητές και φοιτήτριες στον περίβολο της σχολής και οι βίαιες συλλήψεις και ο άγριος ξυλοδαρμός,  χωρίς καμία αιτία, περαστικών και ανύποπτων πολιτών


Αδιανόητη βία: Αστυνομικοί βασάνισαν 18χρονο φοιτητή

Για το άγριο ξύλο και την κρατική καταστολή στα Εξάρχεια γράφει η Ολγα Στέφου στο in.gr και συγκεκριμένα για τον ξυλοδαρμό 18χρονου φοιτητή της Σχολής Σταυράκου. Αναλυτικά:
Σκληρά επεισόδια, που ξύπνησαν έντονες μνήμες, σημειώθηκαν χθες στα Εξάρχεια. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε πολίτες, έσπασαν μάλιστα και μία πολυκατοικία στην περιοχή.
Στη συγκεκριμένη πολυκατοικία, στην ταράτσα, βρισκόταν ο 18χρονος φοιτητής της σκηνοθετικής σχολής Σταυράκου.
Σύμφωνα με πηγές από το στενό περιβάλλον του 18χρονου Θ. Μ., οι αστυνομικοί του επιτέθηκαν με αγριότητα, την ώρα που βιντεοσκοπούσε με την κάμερά του τα επεισόδια.
Ο 18χρονος, αφού ξυλοκοπήθηκε άγρια, μεταφέρθηκε στο τμήμα, όπου και κρατείται μέρι αυτήν την ώρα.
Ο νεαρός παραπέμπεται σε δίκη, με συνοπτικές διαδικασίες και έχει ξυλοκοπηθεί τόσο, που σέρνει το πόδι του, καθώς του έχουν σπάσει τα δάχτυλα.
Επίσης, από το ξύλο που έχει δεχθεί ο 18χρονος, αναφέρεται ότι δυσκολεύεται να ουρήσει.
Αναφέρεται, μάλιστα, ότι συγγενείς που επισκέφτηκαν το νεαρό, δέχτηκαν τραμπουκισμό από την αστυνομία, καθώς χτυπούσαν ρυθμικά (πολεμικά, σχεδόν) τις ασπίδες τους.
Ο 18χρονος φοιτητής πάσχει από αναπτυξιακή διαταραχή διάσπασης της προσοχής και υπερκινητικότητα, μία κατάσταση που τον καθιστά ακόμα πιο ευάλωτο σε καταστάσεις βίας και εγκλεισμού.