ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Διάβημα για τη (μη) σύσταση δημοσιογραφικών θέσεων εργασίας στους Δήμους

Σε νέο διάβημα προς τους κ.κ. Στέλιο Πέτσα, υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, Υπουργό Εσωτερικών και Γεώργιο Πατούλη, Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. προέβη εχθές η ΕΣΗΕΑ για το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης, που έχει ζητηθεί σχετικά με τη σύσταση δημοσιογραφικών θέσεων στους Δήμους και τη στελέχωσή τους από δημοσιογράφους, χωρίς μέχρι..
σήμερα να έχει υπάρξει καμία σχετική πρωτοβουλία.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής που απεστάλη είναι το εξής:
«Με την υπ’ αρ. πρωτ. 1607/26-7-2019 επιστολή μας σας είχαμε ενημερώσει για την έλλειψη οργανικών θέσεων δημοσιογράφων στους δήμους και τη συνακόλουθη ανάληψη των σχετικών καθηκόντων τους από τακτικούς υπαλλήλους, γεγονός που πλήττει τόσο το δημοσιογραφικό λειτούργημα όσο και το αγαθό της ενημέρωσης. Για το λόγο αυτό σας προτείναμε σχετική νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να καλυφθεί το εν λόγω κενό επ’ ωφελεία των δήμων και του πληγέντος δημοσιογραφικού κλάδου.
Ωστόσο, επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία πρωτοβουλία εκ μέρους σας, και επειδή το ζήτημα θεωρείται ιδιαίτερης σπουδαιότητας για εμάς, κρίνουμε σκόπιμο να σας το υπενθυμίσουμε, προκειμένου να το θέσετε στις άμεσες προτεραιότητές σας.
Αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες.»