ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Eλεγχος του ΕΣΡ στο πρόγραμμα των καναλιών

Μετά την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών ακολουθεί ο έλεγχος του προγράμματος, κάτι που προβλέπεται από το Νόμο και θα εφαρμόζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Ετσι, λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη αρχίσει να φθάνουν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τα στοιχεία προγράμματος που ζητήθηκαν από τους πέντε (5) ενημερωτικούς..
τηλεοπτικούς σταθμούς, εθνικής εμβέλειας, στο πλαίσιο του νόμου για την αδειοδότησή τους.
Οπως γράφει η Α. Γραμμέλη στο protothema.gr, η επιστολή εστάλη στα κανάλια την 6η Νοεμβρίου 2019 από το ΕΣΡ συνοδευόμενη από excel με τις κατηγοριοποιήσεις του προγράμματος ακριβώς όπως τις ορίζει ο νόμος 4339/2015 προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενιαίες απαντήσεις και η αξιολόγησή τους κατόπιν.
Η εξέταση των στοιχείων θα ξεκινήσει από τους νομικούς του ΕΣΡ μετά την παραλαβή του υλικού και από τους πέντε αδειοδοτημένους σταθμούς.
Μέχρι στιγμής έχουν απαντήσει οι ΣΚΑΙ, OPEN και ANT1.
Όσον αφορά στην 6η άδεια της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ, θα υπαχθεί στην ίδια διαδικασία ελέγχου μετά την πάροδο εξαμήνου από την έναρξη λειτουργίας του καναλιού, όπως ορίζει ο νόμος.