ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Η ΕΡΤ πήρε πίσω τη συμμετοχή της στη νέα ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου

H δημόσια τηλεόραση ειχε πάντα καλές στιγμές και σ αυτές ανήκουν και οι ερευνητικές εκπομπές του Γ.Αυγερόπουλου. Με απόφασή της η νέα διοίκηση απέσυρε την συμμετοχή της στην συμπαραγωγή ντοκιμαντέρ που ετοίμαζε ο δημοσιογράφος που κουβαλάει πολλά διεθνή βραβεία στην πλάτη του. Το θέμα δεν ειναι οικονομικό, αλλωστε το κόστος για την ΕΡΤ θα ηταν πολύ μικρό ,(θεαματικά μικρότερο απο νεα..
πολυδιαφημισμένη εκπομπή πολλών χιλιάδων ευρώ με ελάχιστη θεαματικότητα), είναι θέμα πολιτικής αντίληψης, αισθητικής και κουλτούρας... 
- από το fb του Γιάννη Παντελάκη
 ****
Με εισήγηση του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα η ΕΡΤ ανακάλεσε προηγούμενη απόφασή της και αποσύρει τη συμμετοχή της στην παραγωγή της νέας ταινίας του Γιώργου Αυγερόπουλου, «Agora II».
«Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του Προέδρου του ΔΣ, αποφασίζει ομόφωνα και ανακαλεί την απόφαση με αρ. πρωτ. : 2862/31.7.2019 (Πρακτικό 197, Θ. 17ο : Συμμετοχή – Συμπαραγωγή της ΕΡΤ στο ντοκιμαντέρ με τίτλο«AGORA II», παραγωγής της εταιρίας Small Planet Productions)» γράφει στη Διαύγεια.
Δηλαδή ο Πρόεδρος της ΕΡΤ αποφάσισε και το ΔΣ συμφώνησε ομόφωνα να μην χρηματοδοτήσουν (με ένα αστείο, συμβολικό ποσό θα λέγαμε) την καινούργια ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου που είναι γνωστός, σε όλους, για την ποιότητα της δουλειάς του.
Προφανώς τώρα άλλαξαν οι εποχές, δεν είμαστε για να συμμετέχουμε σε ντοκιμαντέρ που παρουσιάζουν ανάγλυφα την κρίση.
- από το e-tetradio