ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Ασφαλίτες βάζουν κοριούς γεωεντοπισμού σε οχήματα διαδηλωτών

Μια πολύ σοβαρή υπόθεση παράνομης παρακολούθησης διαδηλωτών καθώς και ατόμων με πολιτική δράση μέσω συσκευών γεωεντοπισμού αναδεικνύει σήμερα η «Εφ.Συν.», σε μια περίοδο όξυνσης της κρατικής καταστολής και παραβίασης, όπως αποδεικνύεται, θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η προστασία της ιδιωτικής ζωής.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το..
ρεπορτάζ της εφημερίδας, πληθαίνουν οι μαρτυρίες διαδηλωτών και ατόμων που δραστηριοποιούνται πολιτικά πως βρίσκουν συσκευές εντοπισμού GPS κολλημένες στα αυτοκίνητα ή τις μοτοσικλέτες τους. Οι κοριοί «φυτεύονται» από άτομα της Ασφάλειας τα οποία περιεργάζονται τα οχήματα δήθεν... αδιάφορα, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.
Οι πρώτες αντιδράσεις για την αποκάλυψη της «Εφημερίδας των Συντακτών» ήρθαν από το κόμμα τις αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις πρακτικές ακραίας καταστολής της κυβέρνησης και το δημοσίευμα της ΕφΣυν ότι «ασφαλίτες βάζουν κοριούς γεωεντοπισμού σε οχήματα διαδηλωτών», αναφέρει:
«Συνιστά το αποκορύφωμα μιας σειράς πρακτικών ακραίας καταστολής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί ανήσυχη τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης: την απρόκλητη άσκηση βίας ακόμα και κατά γονιών ανήλικων συλληφθέντων χθες στην Ευελπίδων, την επίθεση σε φοιτητές και φοιτήτριες στην ΑΣΟΕΕ, τις βίαιες συλλήψεις και τον ξυλοδαρμό περαστικών και πολιτών χωρίς καμία αιτία» σχολιάζει η Κουμουνδούρου.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. «αναβιώνει πρακτικές που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και με έμφαση τονίζει: «Ως εδώ».
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δώσει εξηγήσεις και θέτει τρία ερωτήματα:
Είναι σε γνώση της η παράνομη πρακτική της παρακολούθησης πολιτών μέσω συσκευών γεωεντοπισμού;
Καλύπτει, πολιτικά και υπηρεσιακά, την πρακτική των ΜΑΤ να επιτίθενται βίαια, και δίχως να έχει προηγηθεί πρόκληση, σε πολίτες;
Προτίθεται να κάνει κάτι για τις καταγγελίες, που όλο πυκνώνουν, για πρακτικές της αστυνομίας που παραβιάζουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα;
Η ανακοίνωση, καταλήγει: «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του να καταλύσει κάθε έννοια κράτους δικαίου».