ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Στης Μεταπολίτευσης τα Χρόνια

Ένα ρεπορτάζ, μια ιστορική περιήγηση σε μία από τις πολυτιμότερες πηγές που αντικατοπτρίζουν το κλίμα της έντονης πολιτικοποίησης-κομματικοποίησης και του ριζοσπαστισμού των πρώτων χρόνων της Μεταπολίτευσης: τις προκηρύξεις, τις μπροσούρες και τα φυλλάδια, τα οποία κυκλοφορούσαν άφθονα σε γειτονιές, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες.
Ο αναγνώστης θα μεταφερθεί σε χρόνια..
επαναστατικού ενθουσιασμού, αλλά και φανατισμού και αντιπαραθέσεων για το ποιος είναι ο σωστός δρόμος για να φτάσεις στον... παράδεισο της κοινωνικής χειραφέτησης.
Η πληθώρα σχετικού υλικού, από το προσωπικό αρχείο του συγγραφέα, καλύπτει τα πιο σημαντικά γεγονότα της εποχής: επετείους του Πολυτεχνείου, εορτασμούς της Πρωτομαγιάς, κινητοποιήσεις της νεολαίας και των εργαζομένων, βουλευτικές και δημοτικές εκλογές και άλλα.
Tη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019 στις 7 μ.μ. στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 20 ΑΘΗΝΑ), 1ος όροφος παρουσιάζεται το βιβλίο του Μωυσή Λίτση, "Στης Μεταπολίτευσης τα Χρόνια". Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Λήδα Μοσχονά, Τάσος Κωστόπουλος και Γιάννης Παντελάκης και ο συγγραφέας. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Βασίλης Καλαμαράς.