ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

O Mητσοτάκης, ο συνδικαλιστής του ΚΚΕ-ΜΛ και οι Κνίτες


Την κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να δείξει τα πρωτοσέλιδα της «Αυγής» και της «Δημοκρατίας» στο Ευρωκοινοβούλιο σχολίασε με καυστικό τρόπο ο καθηγητής αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας.
«Η φωτογραφία του πρωθυπουργού της Ελλάδας με τα πρωτοσέλιδα των δύο εφημερίδων στα χέρια (που στην αρχή μου φάνηκε για φωτοσοπική τρολιά αλλά δυστυχώς είναι αληθινή) μου θύμισε το Πανσπουδαστικό Συνέδριο της ΕΦΕΕ το 87 (αν θυμάμαι καλά) όπου ένας συνδικαλιστής του ΚΚΕ-ΜΛ οταν του την έπεφταν οι Κνίτες έβγαζε από την εσωτερική τσέπη του σακακιού του τον Ριζοσπάστη (με σχετικό πρωτοσέλιδο) και περήφανα τους "αποστόμωνε" χρησιμοποιώντας τα δημοσιεύματα της εφημερίδας» σημειώνει ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας και προσθέτει:
«Προφανώς ο σύμβουλός του πρωθυπουργού ήταν στο συνέδριο και ξεπατήκωσε την μέθοδο».
Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο καθηγητής, «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν μπορεί να συμπεριφέρεται στο Ευρωκοινοβούλιο ως συνδικαλιστής σε φοιτητικό αμφιθέατρο».

Tι γράφει η ΑΥΓΗ

Σήμερα ήταν μια κρίσιμη μέρα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η παρουσία του στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου δεν ήταν πανηγυρική, ούτε πανηγυρτζίδικη. Είχε την υποχρέωση να απαντήσει στα καυτά ερωτήματα που απασχολούν την Ευρώπη και την Ελλάδα. Τα γνωστά παπαγαλάκια έγραφαν ότι θα τύχει υποδοχής ανάλογης με του Κονγκρέσου, όπου μίλησε με αφορμή την 25η Μαρτίου σαν brand ambassador εταιρίας φθηνών τουριστικών ειδών, χωρίς να ονοματίσει καν την Τουρκία.
Κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Το αντίθετο. Σφυροκοπήθηκε από όλες τις πτέρυγες του ευρωκοινοβουλίου, εκτός από τον γνωστό και μη εξαιρετέτο Μάνφρεντ Βέμπερ του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος, που ακόμα κάνει αντιπολίτευση στον Τσίπρα («Ο Τσίπρας ενδιαφερόταν περισσότερο για τον Μαδούρο» είπε ο Γερμανός φίλος του Μητσοτάκη).

Το σφυροκόπημα αφορούσε το προσφυγικό, την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, την οικονομία και την κοινωνική πολιτική. Και δεν ήρθε μόνον από τις προοδευτικές ομάδες του εκλεγμένου οργάνου της Ε.Ε..
Ήρθε και από πολιτικές ομάδες, με τις οποίες ο Μητσοτάκης επιθυμεί να εμφανίζεται ομοϊδεάτης. Η άγρια επίθεση που του επιφύλαξε ο αντιπρόεδρος του Renew Europe, Μαλίκ Αζμανί, διέλυσε κάθε ελπίδα στον πρωθυπουργό πως θα έχει καλές σχέσεις με την πολιτική οικογένεια του Εμανουέλ Μακρόν.
Ο Αζμανί επιτέθηκε σφόδρα για την ντροπιαστική τελευταία θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε. και τα Βαλκάνια στην κατάταξη των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα σε ό,τι αφορά την ελευθεροτυπία στην Ελλάδα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φάνηκε να θυμώνει. Αλλά στην πραγματικότητα υποκρινόταν τον θυμωμένο, αφού αποδείχτηκε πως ανέμενε τις αιτιάσεις του Αζμανί. Γιατί στην απάντησή του εμφάνισε «ξαφνικά» εκτυπωμένα τα πρωτοσέλιδα της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς, της Αυγής, και το πρωτοσέλιδο της «Δημοκρατίας», προκειμένου να ισχυριστεί ότι υπάρχει Ελευθερία του Τύπου στην χώρα μας.
Ακριβώς το ίδιο «επιχείρημα» χρησιμοποιούσε επί σειρά ετών ο Βίκτορ Όρμπαν, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, όταν τον κατηγορούσαν πως φιμώνει τον Τύπο. Σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο που είχε γυρίσει μάλιστα ο υπερ-συντηρητικός πολιτικός της Ουγγαρίας, επισκεπτόταν ένα περίπτερο και μετρούσε πόσα πρωτοσέλιδα καταφέρονταν εναντίον του.
Πρέπει να ενημερώσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι ο βαθμός της ελευθεροτυπίας δεν εξαρτάται από τα αντιπολιτευόμενα πρωτοσέλιδα στα περίτερα. Κρίνεται από:
  • Τις δολοφονίες δημοσιογράφων
  • Τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων
  • Τις απηνείς διώξεις δημοσιογράφων
  • Τον χαρακτηρισμό δημοσιογράφων ως «υπόκοσμος» κ.ά.
  • Τις διαρροές με δεκάδες ψέματα που διακινεί η κυβέρνησή του και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί
  • Τις παράνομες χρηματοδοτήσεις φιλικών μέσων ενημέρωσης με «Λίστες Πέτσα»
  • Τους χαρακτηρισμούς τύπου «Μωυσής» και «τσιτάχ» που του γράφουν «ταϊσμένα» με κρατικό χρήμα ΜΜΕ
Ας αφήσει λοιπόν τους θεατρινισμούς ο κύριος Μητσοτάκης. Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να αφήσει κάτω τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων που κάνουν κανονική δημοσιογραφία και να εγκαταλείψει την κυβέρνηση, ώστε η Ελλάδα να επανέλθει στο δρόμο της ελευθερίας και της δημοκρατίας.