ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Γιατί δεν ανέλαβε ο Τζώνη Καλημέρης διευθύνων στην ΕΡΤ;


Απόλυτο αφεντικό στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής πλέον ο Κωσταντίνος Ζούλας καθώς είναι εκείνος που θα αναπληρώσει το κενό που αφήνει ο παραιτηθείς Γιώργος Γαμπρίτσος, στη διοίκηση της ΕΡΤ. Με 5 ψήφους υπέρ, 0 κατά και μια αποχή, εκείνη του εκπροσώπου των εργαζομένων, Γιάννη Δάρρα, ο πρόεδρος του ραδιοτηλεοπτικού φορέα θα ασκεί και τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου, μέχρι να βρεθεί το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει την θέση. Πράγμα που σημαίνει ότι ο Κωνσταντίνος Ζούλας θα είναι, προσωρινά, και εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ της ΕΡΤ και θα βάζει τις υπογραφές.
Πάντως για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ προοριζόταν ο γνωστός τηλεορασάνθρωπος  Τζώνη Καλημέρης. Μάλιστα το Μαξίμου ,που πάντα έχει άποψη επί των όσων λαμβάνουν χώρα στη Δημόσια Τηλεόραση, σχεδόν ενθουσιάστηκε όταν έπεσε στο τραπέζι το σχετικό όνομα. Θυμίζουμε ότι ο Καλημέρης έχει περάσει ξανά από την ΕΡΤ ως εντεταλμένος σύμβουλος.
Ετσι παραμένει μυστήριο γιατί ο νέος εκλεκτός δεν ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ και τα πήρε όλα επάνω του ο Ζούλας. Πάντως στην πιάτσα ακούγεται για κώλυμα που έχει να κάνει με τυπικά προσόντα (θέμα πτυχίου, σπουδών κλπ). Το πιο πιθανό τώρα είναι να πάει ο Καλημέρης στην ΕΡΤ με άλλο τίτλο και θέση, όπου δηλαδή δεν θα είναι απαραίτητα τα (τυπικά) προσόντα.