ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

H EΣΗΕΑ καταγγέλλει την «ανάλγητη συμπεριφορά του πρώην αντιεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση»


Τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Αχιλλέα Ζήση για ανάλγητη συμπεριφορά, καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Ο κ. Ζήσης προχώρησε σε εκπλειστηριασμό, για χρέος 63.000 ευρώ, του μοναδικού προγονικού σπιτιού στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας της δημοσιογράφου Γιούλης Σταρίδα (φωτό). Στο σπίτι διαμένει η ασθενής μητέρα της και η 91χρονη γιαγιά της.
Ο πλειστηριασμός είχε οριστεί για σήμερα, Τετάρτη, 6 Ιουλίου. Υπήρξε, όμως, ένα κύμα συμπαράστασης από τους δημοσιογράφους, οι οποίοι γνώριζαν ότι καθένας από αυτούς θα μπορούσε να είναι στη θέση της. Με τη στήριξη των συναδέλφων και τη συμβολή του Ταμείου Αλληλοβοηθείας της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ και τον Πρόεδρο της ιδιοκτήτριας εταιρείας κ. Γιάννη Φιλιππάκη, το ποσό συγκεντρώθηκε και το σπίτι σώθηκε, στην κυριολεξία, την τελευταία στιγμή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ζήσης είχε κάνει μήνυση και αγωγή το 2009 κατά της εφημερίδας “Espresso” και της εταιρείας ΝΕΠ ιδιοκτησίας τότε Κυριακίδη. Ο τελευταίος είναι φυγόδικος και όλη η περιουσία της ΝΕΠ έχει δεσμευτεί και κατασχεθεί. Θεώρησε,όμως, σωστό να στραφεί κατά της δημοσιογράφου. Τα δικαστήρια όλα έγιναν ερήμην της, καθώς όλες οι κλητεύσεις ρίχνονταν κάτω από την κλειστή πόρτα του σφραγισμένου κτηρίου της ΝΕΠ στην Καλλιθέα. Η υπόθεση τελεσιδίκησε και όλο το χρέος βάραινε πλέον τη δημοσιογράφο.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ευχαριστεί τους δημοσιογράφους της Αθήνας για την στήριξη στη Γιούλη Σταρίδα  και δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει να διαμαρτύρεται έντονα και να ζητεί την κατάργηση του τυποκτόνου νόμου 1178/81, προκειμένου να παύσει η βιομηχανία των αγωγών, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου, να πιέζουν τους συναδέλφους και κάποιες φορές να καταστρέφουν την ίδια τους τη ζωή.
Το Δ.Σ. αποφάσισε να στείλει επιστολές διαμαρτυρίας για τα αποτελέσματα του τυποκτόνου νόμου αλλά και για την ανάλγητη συμπεριφορά του κ. Ζήση στον Υπουργό Δικαιοσύνης, στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.