ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Παραιτείται ο Μπόρις Τζόνσον - Τι μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης


Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παραιτείται, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Mirror, επικαλούμενη μέλη του προσωπικού της Ντάουνινγκ Στριτ. Το ίδιο ανέφερε και δημοσιογράφος του ITV. Την είδηση ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παραιτείται μετέδωσε και το BBC.
Σύμφωνα με το BBC, ο Βρετανός πρωθυπουργός θα κάνει δηλώσεις μέσα στις επόμενες ώρες.
Η εφημερίδα Sun έγραψε ότι ο Τζόνσον θα παραμείνει στην ηγεσία των Συντηρητικών μέχρι να εκλεγεί νέος πρόεδρος του κόμματος μέσα στο καλοκαίρι.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα παραιτηθεί σήμερα από την αρχηγία του Συντηρητικού Κόμματος, μετέδωσε το BBC, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ενδέχεται να παραμείνει πρωθυπουργός ως το φθινόπωρο, μέχρι να εκλεγεί ο νέος ηγέτης των Τόρις.
Πρόκειται για "καλά νέα για τη χώρα", αντέδρασε στην είδηση ότι αναμένεται η παραίτηση του Τζόνσον ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Κόμματος των Εργατικών Κιρ Στάρμερ.
"Δεν χρειαζόμαστε μια αλλαγή στην αρχηγία των Τόρις. Χρειαζόμαστε μια πραγματική αλλαγή κυβέρνησης", σημείωσε ωστόσο ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία.
Η ανακοίνωση για την παραίτηση του Τζόνσον ήλθε έπειτα από την αποχώρηση σχεδόν 60 μελών της βρετανικής κυβέρνησης από την Τρίτη, μεταξύ των οποίων 5 υπουργοί, σε μια έξοδο που έγινε με πρωτοφανή ταχύτητα στην πολιτική ιστορία της Βρετανίας.