ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Απάντηση στις ενέργειες Ζούλα από τα Σωματεία Εργαζομένων ΕΡΤ


Mε ανακοίνωσή τους τα Σωματεία Εργαζομένων ΕΡΤ προαναγγέλλουν συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στη Διοίκηση για τη δικαστική προσφυγή αλλά και για τον «απεργοσπαστικό μηχανισμό» που στήθηκε με τη μετάδοση του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ3 από τη συχνότητα της ΕΡΤ1. Η ανακοίνωση:
υναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Πριν λίγες ημέρες η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ κήρυξαν 4ωρη στάση εργασίας, μετά από πολύμηνες και αδιέξοδες διαπραγματεύσεις σε θεσμικά και μισθολογικά αιτήματα.
Η Διοίκηση της ΕΡΤ προσφεύγει δικαστικά κατά της κινητοποίησης και κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας μεταδίδει το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 από το πρόγραμμα και τη συχνότητα της ΕΡΤ1. Χρησιμοποίησε δηλαδή τη δική μας εργασία, εν αγνοία μας, ως απεργοσπαστικό μηχανισμό εναντίον των συναδέλφων μας.
Οι χειμαζόμενοι εργαζόμενοι από τον πληθωρισμό και τους πετσοκομμένους μισθούς δεν χωρίζονται από τις ειδικότητες. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και των άλλων Δημόσιων Φορέων αγωνιζόμαστε ενωμένοι, αφού τα αιτήματα μας είναι κοινά.
Τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στεκόμαστε δίπλα στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας δημοσιογράφων, που αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ, όπως : “Η ΕΣΗΕΑ στηρίζει τα αιτήματα των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της ΕΡΤ. …Είναι κοινό το αίτημα για άρση των περιορισμών του νόμου 4354/2015, προκειμένου να προχωρήσουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για ενιαίες ΣΣΕ, που θα ρυθμίζουν τους θεσμικούς και οικονομικούς όρους εργασίας στα δημόσια ΜΜΕ”.
Από την ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στις 21/10/2021
Αγωνιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί για τον Ενιαίο φορέα επικουρικής ασφάλισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Τον κρατήσαμε ζωντανό, τον στηρίξαμε και τώρα αποτελεί πρότυπο παροχών και αυτοδιαχειριζόμενης λειτουργίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για όλα όσα μαζί διεκδικούμε για την εργασία μας και την αμοιβή μας στο χώρο της Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης και για την ελεύθερη και απρόσκοπτη ενημέρωση κάθε πολίτη.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όλοι δίνουμε τη μάχη για να βγει ο μήνας. Κανενός η εργασία και ο μόχθος δεν μπορεί να μετατρέπεται σε απεργοσπαστικό μηχανισμό.
Για αυτό όλοι μαζί συντονιζόμαστε και συναποφασίζουμε τις επόμενες δράσεις και κινητοποιήσεις με την ΕΣΗΕΑ και τις Ενώσεις του τύπου. Η υπογραφή αξιοπρεπούς ΣΣΕ είναι υποχρέωση και δικαίωμα μας. Παραπέρα υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου θα αγγίξει τα όρια της εξαθλίωσης.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι η απάντηση μας στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης και της κυβερνητικής διοίκησης.

Συναδελφικά
Τα ΔΣ των Σωματείων της ΕΡΤ Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών & Τεχνικών ΕΡΤ ΑΕ ( ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. ) Πανελλήνιος Σύλλογος Προσωπικού ΕΡΤ ΑΕ ( Π.ΣΥ.Π.ΕΡΤ ) Σωματείο Εργαζομένων Καλλιτεχνών Ορχηστρών & Χορωδίας ΕΡΤ ΑΕ (Σ.Ε.Κ.Ο.Χ.ΕΡΤ ) Πανελλήνιο Σωματείο Σκηνοθετών & Διευθυντών Παραγωγής ΜΜΕ