ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Eφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ανέζα Παπαδοπούλου


Eφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ανέζα Παπαδοπούλου. Τον θάνατο της σπουδαίας ηθοποιού γνωστοποίησε στο Facebook ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Αστέριος Πελτέκης: «Η Αννέζα Παπαδοπούλου, αυτή η σπουδαία καλλιτέχνιδα και χρόνια συνεργάτιδα του ΚΘΒΕ, έφυγε από τη ζωή… Καλό ταξίδι…».
Η Ανέζα Παπαδοπούλου είχε συνεργαστεί με τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του θεάτρου και του κινηματογράφου και πάντα δημιουργούσε ιδιαίτερη αίσθηση με τις ερμηνείες της. Από τις τελευταίες της συμμετοχές ήταν στις "Ευτυχισμένες Μέρες" (2020) σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, ενώ η κινηματογραφική της ερμηνεία στη «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη άφησε εποχή.
Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς έγραψε: «Έχει νόημα να μιλάμε για τους σοφούς. Για τους πνευματικούς φάρους. Για τους ήσυχους και ουσιαστικούς. Για αυτούς που δόθηκαν ολόψυχα στην τέχνη και κράτησαν ζωντανή την περιέργεια τους μέχρι το τέλος. Γι αυτούς που ήταν παρήγορο να ξέρεις ότι υπάρχουν.
Η Ανεζα διαμόρφωσε τον τρόπο που σκέφτομαι, το πως σκέφτομαι και με απελευθέρωσε από το να σκέφτομαι όταν δεν χρειάζεται. Κι απλά να δρω , να αφουγκράζομαι. Από τη σχολή μέχρι τις δύο συνεργασίες μας ήταν σημείο αναφοράς και για μένα η ανακάλυψη του θεάτρου.
Δε σε ξεχνώ. Σ αγαπώ. Και θα σε θυμάμαι».