ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Ιούλιος αφιερωμένος στη Μαίρη Αρώνη για τα τριάντα χρόνια από τον θάνατό της


H εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο», με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο της Μαίρης Αρώνη (1992-2022), παρουσιάζει ένα μηνιαίο αφιέρωμα με ερμηνείες της μεγάλης πρωταγωνίστριας στο ραδιοφωνικό θέατρο, από το 1957, με μια από τις παλαιότερες ολοκληρωμένες ηχογραφήσεις θεατρικού έργου για το ραδιόφωνο, έως και το 1991 με την τελευταία ηχογράφηση μόλις έναν χρόνο πριν από τον θάνατό της.
Παράλληλα από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας θα μεταδοθούν συνεντεύξεις τις οποίες παραχώρησε σε εκπομπές των Προγραμμάτων της ΕΡΑ, μέσα από τις οποίες οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να την ακούσουν να μιλάει για τα πρώτα θεατρικά της βήματα, τη ζωή και την πολύχρονη και μοναδική καλλιτεχνική της καριέρα.

Το έργο του Νίκου Τσιφόρου «Η πινακοθήκη των ηλιθίων» με το οποίο ξεκινά την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 22:00, το αφιέρωμα της εκπομπής, το πρώτο θεατρικό έργο του συγγραφέα, ανέβηκε πρώτη φορά από τον θίασο Μαίρης Αρώνη-Δημήτρη Χορν, το 1944. Μια δεκαετία αργότερα, το 1957, τη Χρυσή Εποχή της Ραδιοφωνίας, οι δυο μεγάλοι πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου, ηχογραφούν την «Πινακοθήκη» στους ραδιοθαλάμους του Ζαππείου. Η ηχογράφηση, σύμφωνα με το «Ραδιοπρόγραμμα», μεταδόθηκε πρώτη φορά από την εκπομπή «Η Ώρα της Ελληνικής Σκηνής»-Μεγάλες Αθηναϊκές Πρεμιέρες.

Επιμέλεια –Παρουσίαση: Μάρα Καλούδη
Ραδιοφωνική προσαρμογή; Νίκος Ιγγλέσης
Ραδιοσκηνοθεσία: Ίων Νταϊφάς
Μουσική επιμέλεια: Τόνια Καράλη
Μαίρη Αρώνη (Αλίντα Πασκουάλε) και Δημήτρης Χορν (Ανδρέας Ντενιέ)
Ακούγονται, επίσης, οι ηθοποιοί: Ανδρέας Φιλιππίδης, Νάντια Χωραφά, Διονυσία Ρώη, Ζώρας Τσάπελης, Τίτος Βανδής, Νάσος Κεδράκας, Άννα Λώρη, Θεόδωρος Έξαρχος