ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Όταν οι δικηγόροι τηλεφωνούσαν στους δημοσιογράφους...


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών διαφωνεί με τις τηλεδίκες στις οποίες μετέχουν και μέλη του. Για την ακρίβεια μετέχουν κυρίως μέλη του που αγορεύουν στα τηλεπαράθυρα πριν αγορεύσουν στις δικαστικές αίθουσες. Η τηλεόραση είναι ένα μέρος τής στρατηγικής τους. Στρατηγική για τις υποθέσεις που χειρίζονται –προσπαθώντας να προκαταλάβουν την κοινή γνώμη, η οποία μπορεί να επιδρά έστω και υποσυνείδητα στους δικαστές– στρατηγικήκαι για την καριέρα τους η οποία περνάει και από την προβολή τους.
Δεν πάει καιρός που ο Αλέξης Κούγιας είπε ευθέως ότι υπάρχουν δικηγόροι που αναλαμβάνουν δωρεάν υποθέσεις προκειμένου να αποκτήσουν αναγνωρισιμότητα και να βγουν στην τηλεόραση. Ψέματα ή αλήθεια, εκείνοι το ξέρουν. Όπως και να έχει, η τηλεόραση είναι πεδίο προβολής λαμπρό. Και γενικά τα Μέσα Ενημέρωσης.
Ο Γιώργος Κακούσης και ο Δημήτρης Πετρόπουλος έλεγαν το πρωί στην εκπομπή τους στον Alpha 9,89 (μεταξύ σοβαρού και αστείου, αλλά κρατήστε το «σοβαρού» γιατί ό,τι λένε είναι από την προσωπική επαγγελματική τους πείρα) ότι παλιά, την περίοδο του θέματος των σατανιστών, δικηγόροι τηλεφωνούσαν σε δημοσιογράφους και ρωτούσαν μήπως τους είχαν ζητήσει στο τηλέφωνο. Κάτι δηλαδή σαν αυτοπρόσκληση ή σαν υπόμνηση «εδώ είμαστε για ό,τι θελήσετε». Και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι άλλο που δεν ήθελαν για να κάνουν τη δουλειά τους και να απλώσουν τα θέματά τους.
- από το Harddog