ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Η ΔΑΠ «τα χώνει» σε Κεραμέως για ενιαία ψηφοδέλτια και νόμο-πλαίσιο


Εντάσεις και σοβαρές διαφωνίες οι οποίες δεν γεφυρώνονται φαίνεται να επικρατούν στην κυβερνητική παράταξη και συγκεκριμένα ανάμεσα στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Αφορμή για αυτή την καταφανή ρήξη φαίνεται να είναι ο νέος νόμος-πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας που μαζί με την αλλαγή του τρόπου διοίκησης των πανεπιστημίων, την απόσπαση της διδακτικής επάρκειας, την περαιτέρω υποτίμηση των πτυχίων περιλαμβάνει και διάταξη για κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων με την θέσπιση ενιαίων ψηφοδελτίων στις φοιτητικές εκλογές.
Συγκεκριμένα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής Αθηνών δημοσίευσε ανακοίνωση που… «τα χώνει» στο Υπουργείο και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για το μέτρο των ενιαίων ψηφοδελτίων αποκαλώντας το «βαθιά αναχρονιστικό» και παράγοντα «αποπολιτικοποίησης» των φοιτητικών συλλόγων. Μάλιστα, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εμφανίζει τον εαυτό της ως θεματοφύλακας των φοιτητικών συλλόγων και των διαδικασιών τους, καθώς δεν συνηθίζει να τοποθετείται με αυτόν τον τρόπο.
Επιπλέον, η «γαλάζια» παράταξη στη Νομική κάνει την παραδοχή ότι η «κάποτε δυναμικότερη φοιτητική νεολαία είναι ανύπαρκτη», επιρρίπτοντας σοβαρότατες ευθύνες στους χειρισμούς της ΟΝΝΕΔ και του κυβερνώντος κόμματος. Δεν χαρίζεται ούτε στην Υπουργό βέβαια, αφού της καταλογίζει ότι «πούλησε τη ψυχή της για μία θέση στο υπουργείο», παίρνοντας την ίδια στιγμή αποστάσεις από τα στελέχη της κεντρικής ηγεσίας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, χαρακτηρίζοντάς τους «τροχονόμους συμφερόντων» και «θλιβερά φερέφωνα».
«Μόνοι μας και όλοι τους. Εμείς με τη ΔΑΠ, αυτοί με την "εξουσία". Εμείς με τους φοιτητές, αυτοί με τα συμφέροντα. Εμείς στα αμφιθέατρα, αυτοί στα υπουργεία», καταλήγει η ανακοίνωση.