ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Το Facebook μπλόκαρε το Golden Dawn Watch


Απίστευτα πράγματα στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης στο Εφετείο, με το Παρατηρητήριο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής να καταγγέλλει ότι του επιβλήθηκε ποινή ενός μηνός από το Facebook.Σύμφωνα με την καταγγελία η πλατφόρμα τιμώρησε το Golden Dawn Watch επειδή κατά τη σημερινή καταγραφή της συνεδρίασης μετέδωσε τη φράση «είμαι ναζί και φασίστας» που ανέφερε προκλητικά στην αίθουσα ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού.
Δηλαδή το Facebook επιβάλλει ποινή στο Παρατηρητήριο «επειδή έκανε αυτό ακριβώς για το οποίο συστήθηκε και λειτουργεί».
Η καταγγελία αναφέρει:
Με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι επιβλήθηκε ποινή ενός μηνός από το facebook στο Golden Dawn Watch/Παρατηρητήριο στη Δίκη της Χρυσής Αυγής επειδή μετέδωσε φράση που ακούστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης, 6 Ιουλίου. Επιβλήθηκε δηλαδή ποινή στο Παρατηρητήριο επειδή έκανε αυτό ακριβώς για το οποίο συστήθηκε και λειτουργεί.
Διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε για να δημοσιοποιούνται όλα τα στοιχεία που αφορούν τη δίκη της Χρυσής Αυγής και να έχει κάθε πολίτης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διαρκή και αξιόπιστη πληροφόρηση για όλα όσα συμβαίνουν εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας.
Θα αξιοποιήσουμε επίσης όλα τα αναγκαία μέτρα για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την πληροφόρηση αυτή.
Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Κωνσταντίνος Πλεύρης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι κατηγορούμενοι «εδιώχθησαν μόνο για τα φρονήματά τους. Εγώ είμαι και ναζί και φασίστας. Υπάρχει νόμος να το απαγορεύει; Αυτά εδώ είναι ανεπίτρεπτα», σε μια φράση που αποτελεί σαφή αποδόμηση του κεντρικού υπερασπιστικού ισχυρισμού του Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, ότι τα εγκλήματα της οργάνωσης δεν έχουν σχέση με την ιδεολογία της.