ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Καθημερινή: Παράθυρο ανασχηματισμού, ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για εκλογές


Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ήταν μεν μια προεκλογικού τύπου αντιπαράθεση, αλλά ταυτόχρονα είχε και τρεις αναφορές του πρωθυπουργού πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, κάτι που δεν μπορεί να περάσει φυσικά απαρατήρητο. Από τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε στην «καθαρή γραμμή», χωρίς «ναι μεν αλλά», και παραμείνει σε αυτήν –και το λέω αυτό καθώς ο πολιτικός χρόνος έως το τέλος του καλοκαιριού είναι μεγάλος–, τότε ανοίγει παράθυρο ανασχηματισμού για τον Αύγουστο. Ηδη από χθες το ενδεχόμενο αυτό συζητείται, καθώς θεωρείται βέβαιο πως εάν ο κ. Μητσοτάκης επιλέξει να πάει μέχρι το τέλος της θητείας, δεν θα πάει με αυτό το σχήμα.
Τα παραπάνω αναφέρει ο Σταύρος Παπαντωνίου στη στηλη του Θεωρείο στην Καθημερινή και επισημαίνει:
Υπάρχει ωστόσο και η άποψη πως οι χθεσινές αναφορές Μητσοτάκη ήταν πολιτικός ελιγμός ώστε να ανακτήσει τη δυνατότητα αιφνιδιασμού τον Αύγουστο. Η πιο σωστή ανάγνωση της ομιλίας Μητσοτάκη είναι πως ο πρωθυπουργός κράτησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, καθώς σε άλλο σημείο της παρέμβασής του αναφέρθηκε στην τοξικότητα, που την έχει θέσει εδώ και καιρό ως στοιχείο πιθανής επιτάχυνσης των εξελίξεων.