ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Πρέπει να φύγει


Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου απάντησε οριστικά και τελεσίδικα. Δεν υπήρξε καμία σκευωρία γύρω από την υπόθεση Novartis. Δεν υπήρξε καμία συμμορία που να οργάνωσε σκευωρία σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων της προηγούμενης κυβέρνησης, με τη συμμετοχή πολιτικών, δικαστικών και δημοσιογράφων.

Ο Δημ. Παπαγγελόπουλος ενήργησε ορθώς ως προς την άσκηση των καθηκόντων του. Η Ελένη Τουλουπάκη και οι συνεργάτες ενήργησαν ορθώς και νομίμως για τη διερεύνηση του σκανδάλου. Οι δημοσιογράφοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Οι προστατευόμενοι μάρτυρες συνεισέφεραν στη δικαστική έρευνα και ορθώς προστατεύθηκαν. Δεν ήταν ούτε αργυρώνητοι κουκουλοφόροι ούτε μέρος κάποιας πλεκτάνης.

Με άλλα λόγια, η προανακριτική που έστησαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν είχε καμία νομική βάση ύπαρξης και το πόρισμά της αποδείχτηκε κουρελόχαρτο. Κατά συνέπεια, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ επιχείρησαν να εκτρέψουν τη Δικαιοσύνη από το καθήκον της διερεύνησης του σκανδάλου και της αποκάλυψης των υπευθύνων, προφανώς για να προστατευθούν πολιτικά πρόσωπα των δύο αυτών κομμάτων που εμπλέκονταν στην υπόθεση.

Η αλήθεια ολόκληρη είναι μία και αναμφισβήτητη. Υπήρξε και υπάρχει σκάνδαλο Novartis, το οποίο Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ -με τη βοήθεια των φιλικών τους ΜΜΕ- επιχείρησαν να συγκαλύψουν, στήνοντας μια ποινική σκευωρία σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων τους, των δικαστικών και των δημοσιογράφων που συνέβαλαν για την αποκάλυψη και διερεύνησή του. Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο, μετά τη δημοσιοποίηση του βουλεύματος, όλοι αυτοί έχασαν ξαφνικά τη μιλιά τους.

Κατά συνέπεια, τίθενται καίρια ερωτήματα: Θα αποδοθούν ευθύνες -πολιτικές και νομικές- για τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης; Θα συνεχιστεί η διερεύνηση του σκανδάλου; Θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο; Μπορεί αυτή η κυβέρνηση να εγγυηθεί ότι η Δικαιοσύνη θα το πράξει χωρίς εμπόδια και προσκόμματα, όταν για παράδειγμα έχει αποδείξει το ακριβώς αντίθετο;

Δεν χωράει αμφιβολία πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει χρέος να φέρει την κυβέρνηση μπροστά στις πολιτικές ευθύνες της. Είναι, επίσης, σαφές ότι εκείνοι που κατηγορήθηκαν άδικα, λοιδορήθηκαν και συκοφαντήθηκαν από πρωθυπουργό, πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικήσουν νομίμως το δίκιο τους.

Δεν πρέπει, όμως, να έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι η σημερινή κυβέρνηση αποτελεί το μέγιστο εμπόδιο στη διαλεύκανση του σκανδάλου και πρέπει να φύγει.

ΕΦ.ΣΥΝ. / Αποψη