ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Το φωτόσπαθο της... Ακρόπολης


Έκπληκτοι οι βραδινοί περιπατητές του κέντρου της Αθήνας μπορούν να δουν από τη βόρεια πλευρά τους να τους περιμένει μια έκπληξη. Ο φωτισμός της Ακρόπολης έχει ένα πολύ δυνατό σημείο, μια λεπτομέρεια που ξεχωρίζει καθώς φωτίζεται ακόμα και το ασανσέρ και μάλιστα λίγο πιο έντονα από τον Παρθενώνα.
Την παράλογη επιλογή σχολίασε με ανάρτησή της στο Twitter η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα, η οποία επισυνάπτοντας σχετικές φωτογραφίες ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Γιατί τέτοιο μίσος για την Ακρόπολη; Εδώ και μια βδομάδα μαζί με το φωτισμό του μνημείου ανάβει και το φωτόσπαθο που βλέπετε στην εικόνα ώστε ο ανελκυστήρας Μενδώνη-Ιδρ. Ωνάση να φαίνεται από το διάστημα! Με ποια λογική; Με ποιανού απόφαση;». Το θέμα ανέδειξε η ιστοσελίδα kosmodromio με άρθρο του Διονύσιου Καλιντέρη ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά:«Εικάζει κανείς ότι στους αρμοδίους δεν περισσεύει ούτε η κοινή λογική, ούτε η στοιχειώδης αισθητική, εφόσον επέτρεψαν μια τέτοια φωτεινή παρέμβαση που ανταγωνίζεται ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και που βεβαίως δεν έχει καμία λειτουργικότητα, αφού κατά τις βραδινές και νυχτερινές ώρες το αναβατόριο δεν εξυπηρετεί επισκέπτες».